Cep boy Kuran’ı Kerim oldukça sık tercih edilen bir boyuttur.
Mâverdî, Kur’ân-ı Kerîm’de Allah’ın kendi kitabını “el-kur’ân, el-furkān, el-kitâb, ez-zikir” isimleriyle adlandırdığını söyler. Muhammed Tâhir b. Âşûr’a göre ise Kur’an’ın en meşhur isimleri şunlardır: Kur’ân, tenzîl, kitâb, furkān, zikr, vahy, kelâmullah. Hz.
Bu sorunun cevabı ise evet olmaktadır. Hüda ismi Kur’an-ı Kerim’de geçen isimler arasında yer almaktadır. Kur’an-ı Kerim’de; Bakara suresinin 2 ayetinde geçmektedir. Bu kapsamda Huda olarak geçmekte olup kelime anlamı ise doğru yol veya doğru yol gösteren kişi anlamında kullanılmaktadır.25 Eyl 2023
Tenzil kelimesinin, bir şeyin yavaş yavaş ya da parça parça inmesi demektir. Bu kelime genellikle Kuran’ı Kerim’deki ayetler için kullanılır. Kuran’ın ayetleri toplam 23 yılda tenzil olmuştur. İnzal ise beklenmedik bir anda ve birdenbire inmek manasına gelir.8 Tem 2021
İRS-MÎRAS ( ~,yl, ell): İntikal etmek, halef olmak, geçmek, devam etmek anlamlarına gelen irs, terim olarak, birinin malının diğerine halefiyet yoluyla geçmesi, intikal etmesi demektir.
İntikal etmek kelime grubu TDK üzerinden ele alındığı zaman, ‘bir yerden başka bir yere geçmek, geçiş tamamlamak’ olarak tanımlanmaktadır.3 May 2020
Mirasbırakanın malvarlığının tereke adıyla mirasçılara kalması olgusuna “miras intikali”, yahut “mirasın geçişi” denir. Bunun anlamı, mirasbırakanın ölümü üzerine, sahip olduğu haklar mirasçılarına geçer. Böylece artık mirasçılara ait olur ve yükümlü bulunduğu borçlar için de mirasçılarının sorumludur.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…