Kerem ile Aslı’nın kavuşup kavuşmadığı, nefeslerini tutanların merak ettiği bir soruydu. Birbirlerine olan sevgileri ve aşklarıyla tanınan bu ikili, birçok zorluğa rağmen sonunda beklenen anı yaşadılar.
Kerem ile Aslı, göz kamaştırıcı bir aşk hikayesinin kahramanlarıydı. Tüm engellemelere, hayal kırıklıklarına ve zorluklara rağmen, umutlarını hiç kaybetmediler ve birbirlerine olan aşklarını her zaman diri tuttular. İkili, aşklarının gücüne inanarak tüm zorlukların üstesinden gelmek için el ele mücadele etti.
Makalede, Kerem ile Aslı’nın yaşadıkları zorluklar ve başarılar anlatıldı. Öncelikle, ailelerinin karşı çıkmasıyla başlayan bu imkansız aşk, zamanla daha da karmaşık hale geldi. Birbirlerine olan bağlılıkları, maddi ve sosyal engellere rağmen asla sarsılmadı. Kerem ile Aslı, aşkları için mücadele etmekten asla vazgeçmediler ve her geçen gün biraz daha büyüdüler.
Makalede aynı zamanda, ikilinin birbirlerine olan sevgi ve sadakatlerinin nasıl sınandığı da vurgulandı. Birçok kez, ayrılıklarının eşiğine geldiler ve hayatta yollarını ayırmayı düşündüler. Ancak her seferinde aşkları galip geldi ve bir araya gelmeye devam ettiler. İkili, aralarında geçen tüm güçlükleri aşarak, sonunda bir araya gelebildiler.
Sonunda, Kerem ile Aslı kavuştular ve bu mutlu son herkesi sevindirdi. İçlerindeki ateşin ve umudun onları birleştirdiği bir noktada, her şeyin yerli yerine oturduğu görüldü. Birbirlerine olan sevgileri onları zafere götürdü ve hiçbir engel onları ayrı tutamadı.
Makale, Kerem ile Aslı’nın mücadelesini anlatarak bir umut kaynağı oldu. Herkesin sevdiği biriyle kavuşmak istediği bu dünya, bazen karmaşık ve zorlu olabilir. Ancak aşkın gücü ve inancı, her şeyin üstesinden gelebilir. Kerem ile Aslı’nın hikayesi de bunun en güzel kanıtı oldu. Onlar, aşkın mücadeleden doğduğunu ve sevginin her zorluğa değdiğini kanıtladılar.
Yüzyıldan günümüze ulaşan; “Kerem ile Aslı”, halkımızın bağrından kopan bir aşk öysüdür. Hikâyenin kahramanı Kerem, Aslı isimli bir Ermeni keşişin kızına aşık olur. Bir müslümana kızını vermek istemeyen keşiş kızını Kerem den kaçırır. Kerem de diyar diyar onları takip eder.
Kerem İle Aslı Kavuştu!2 Mar 2020
Hikâyede ayrı dinden olan iki sevgilinin din uyuşmazlığından dolayı kavuşamaması konu edinir. Hikâye boyunca kızını alıp uzaklara kaçan Ermeni bir keşiş ile onun ardından kovalayan Âşık Kerem ile arkadaşı Sofu’nun başından geçen olaylar anlatılır.
Türkiye, Azerbaycan, İran, Türkmenistan, Kırım ve Bulgaristan’da bilinen, anlatılan, cönk ve yazmalara geçen ve kitap hâlinde yayımlanan meşhur Kerem ile Aslı hikâyesinin kahramanı olarak tanınan Âşık Kerem’in XVI. veya XVII. yüzyıl âşıklarından olduğu tahmin edilmektedir.
– İbn-i Hayyan (721-815) …
– El-Hârizmî (780-850) …
– 3. El-Kindî (801-873) …
– 4. Zekeriyyâ er Râzî (865-925) …
– El-Battanî (858-929) …
– Farabî (872-950) …
– 7. İbn-i Heysem (965-1040) …
– 8. El – Birunî (973-1048)
Hayyan, Ebû Bekir er-Razi, Harezmi, İbn Heysem, Uluğ Bey, Piri Reis, Ferazi, Ferganî, Birûnî, Sabit b. Kurrâ, İbn Battuta, Evliya Çelebi, Kindî, Farabi, İbn Sina, İbn Rüşd, Gazzali gibi her biri dünyaca ünlü bilim adamları yetiştirerek insanlığın her yönden gelişmesine büyük katkıda bulunmuştur.
1. İbn-i Hayyan (721-815) Ebû Mûsa Câbir bin Hayyân, Batı dünyasında Latince Geber ya da Geberus adıyla bilinir. Abbâsîler döneminde yaşamış ve İslâmiyet’te fen bilimlerinin temelini atmış çok yönlü bir bilgindir.22 Mar 2021
1. İbn-i Hayyan (721-815)22 Mar 2021
– Câbir Bin Hayyân (720-815) …
– Harezmî (780-850) …
– 3. Farabî (873-950) …
– Bîrûnî (973-1061) …
– İbn-i Sînâ (980 – 1037) …
– Cezerî (1136-1206) …
– 7. Uluğ Bey (1394-1449) …
– 4 Yorum.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…