Arapça knf kökünden gelen kanīf كنيف “1. korunak, sığınak, 2. helâ” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça kanafa كنف “kanadı altına aldı, kucakladı, saklayarak korudu” fiilinin faˁīl vezninde sıfatıdır. Bu fiil Arapça kanaf كنف “kanat” sözcüğü ile eş kökenlidir.
VIII, 2618). Kenef: Ayakyolu, hela.10 Ara 2022
Hela kelimesi, dilimize Arapçadan geçen bir kelime olarak bilinmektedir. Aynı zamanda hela kelimesinin yerine başka kelimelerin de kullanıldığı bilinmektedir. Hela kelimesi yerine; yüz numara, tuvalet, ayak yolu ve apteshane gibi kelimeler de kullanılmaktadır.15 Eki 2021
Tuvalet kelimesi oldukça yaygın kullanılsa da halk arasında tuvaleti tarif etmek için kullanılan başka kelimeler de var. Örneğin ayakyolu, 100 numara, hela, WC, kenef.29 Ara 2022
Taşlardan bazılarının uzunluğu 12 m, yüksekliği 1 m, ağırlığı ise 100 tondan fazladır. Ağlama Duvarının aynı zamanda Muhammed’in miraç hadisesi esnasında kendinden önce gelen peygamberlerle namaz kılmak için bineği Burak’ı bağladığı duvar olduğu düşünülmektedir.
AĞLAMA DUVARI: Bu duvar Süleyman Mabedi’nin bir kalıntısıdır ki, Süleyman Mabedi’nin inşasına, Hz. Süleyman (a.s.)’ın saltanatının 4. yılında başlanmış ve yedi yıl altı ayda (M.Ö. 967-953) tamamlanmıştır74.
Ağlama duvarı Süleyman peygamber döneminde Kudüs’te inşa ettirilmiş olan bir tapınaktır. Yahudiler tarafından kutsal olarak atfedilen bu tapınak Beit Hakimdaş tarafından milattan sonra 70 yılında yıkılmıştır. Daha sonra da ibret olsun diye batı tarafında yer alan kısmı bırakılmıştır.20 Kas 2021
Onlar, Kudüs’ün ve mâbedin yakılıp yıkılışını, esir olarak Romalılar tarafından başka ülkelere sürülüşlerini anmak, hâtıralarını tazeleyip kinlerini bilemek, mâbede yeniden kavuşup yahudi hâkimiyetini kurmak hayali içinde dua ve göz yaşı ile yaslarını sürdürmüşlerdir.
Yahudiler bu duvarı Süleyman Mâbedi’nden bir kalıntı kabul ettikleri için kutsal bir mekân sayarlar. Mâbedin yıkılış yıl dönümü başta olmak üzere çeşitli vesilelerle duvar önünde ibadet eder, Kudüs’ün ve Süleyman Mâbedi’nin yıkılışını, şehir ve mâbedden uzak kalışlarını yâdederek mâbedin Hz.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…