“Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü.” şeklinde telaffuz edilir. Şehadet etmek İslam’ın beş şartından birincisidir.
Kelime-i Şehadet: “Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü” demektir. “Sahitlik ederim ki Allah’tan baska ilâh yoktur ve yine sahitlik ederim ki Muhammed O’nun kulu ve rasûlüdür” anlamına gelir.10 באפר׳ 2023
Kelime-i şehâdet (Arapça : شهادتان, Türkçe: Tanıklık sözü), İslam inancında Allah’tan başka ilah olmadığı, Muhammed’in de onun kulu ve elçisi olduğunu beyan eden ibaredir.
Arapça okunuşu “Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü.” şeklinde telaffuz edilir. Şehadet etmek İslam’ın beş şartından birincisidir.
Kelime-i şehadet “Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü” biçiminde okunur. Kelime-i tevhidin Türkçe karşılığı ise “Allah’tan başka tanrı yoktur, Hz Muhammed Allah’ın elçisidir” biçiminde çevrilir. Kelime-i tevhid, inanç esaslarının özünü meydana getiren cümlelerden bir tanesidir.18 בדצמ׳ 2023
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…