Pazıların şifası; Kasas suresi 35. ayeti 7 kere terkibe uygun okunur. Ellerin şifası için; Maide suresinin 64. ayeti 7 kere terkibe uygun okunur. Dizlerin şifası için; Enam suresinin 73. ayeti, Fatır suresinin 29. ve 30. ayetleri er-rauf esmasıyla birlikte 7 kere terkibe uygun okunur.
23,24. İffetli ve (haklarında uydurulan kötülüklerden) habersiz mü’min kadınlara zina isnat edenler, gerçekten dünya ve ahirette lânetlenmişlerdir. İşlemiş oldukları günahtan dolayı dillerinin, ellerinin ve ayaklarının kendi aleyhlerine şahitlik edecekleri günde onlara çok büyük bir azap vardır.
Her can ölümü tadacaktır, sizi imtihan olsun diye iyilik ve kötülüklerle sınarız. Sonunda hepiniz bize döndürüleceksiniz. Biz, sizi felâketli günlerin getireceği belâlarla, refahın doğuracağı sıkıntılarla imtihan ederken, her nefis, her canlı ölümü tadacaktır. Bizim huzurumuza getirilerek hesaba çekileceksiniz.
Fazileti: Kasas Sûresi’ni okuyanların Cenâb-ı Hakk, himâye eder. Her kim, bu sûreyi yedi kere okursa, Cenâb-ı Allah, bu kulunu görünmez bir kazadan korur. Hz. Mûsâ’yı düşmanı Fir’avundan koruduğu gibi, okuyan kimseyi büyük bir düşmanın zararından korur.8 May 2023
Kasas, kıssalar anlamında olup Kur’an’da geçen kıssa ve olaylar için kullanılır. Sûrede başlıca Hz. Mûsâ’nın çocukluğunu, peygamber oluşunu, Musevîleri Mısır’dan çıkarmasını ve Firavun ile ordusunun boğulmasını kapsayan süreç anlatılmaktadır.
Amine (Arapça: آمنة بنت وهب ; tam adı Amine bint Vehb), İslam peygamberi Muhammed’in annesidir. Abdullah bin Abdülmuttalib’in karısı ve Vehb bin Abdümenaf’ın kızıdır. İslam kaligrafisinde Amine’nin adı.
İbn Ebu Şeybe (776 – 2 Ağustos 849), Hadis, tefsir ve tarih bilgini. Kufe şehrinde doğmuş ve küçük yaşta hadis tahsiline başladı. Uzun yıllar hadis tahsiliyle uğraştı ve Buhârî, Müslim, Ebû Dâvûd, İbn Mâce gibi hadis alanında otorite olmuş bilginler yetiştirdi.
Abdülmuttalib doğduğu zaman, saçında veya perçeminde bulunan beyazlıktan dolayı ona Şeybe veya Şeybetü’l-Hamd denilmiştir. Bazı rivayetlere göre, cömertliğinden dolayı ona “Şeybetü’l-Hamd” lakabını verilmiştir. Babası Gazze’de öldüğünden sekiz yaşına kadar annesiyle beraber Medine’de kaldı.
Şeybe bin Haşim veya daha çok bilinen adıyla Abdülmuttalib (Arapça: عبد المطّلب), İslam peygamberi Muhammed’in dedesidir. Altı yaşındayken annesi vefat eden Muhammed’e sekiz yaşına kadar bakmış ve ölmeden önce emaneti, oğlu Ebu Talib’e devretmiştir.
Bu çalışma, Abdülmuttalib’in asıl isminin Şeybe olduğu ve amcası Muttalib tarafından Medine’den Mekke’ye getirilirken insanların onu Muttalib’in kölesi sanmalarından dolayı kendisine Abdülmuttalib denildiğini göstermiştir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…