Kadir Suresini 10 kere okumak bin küçük günahın bağışlanmasını sağlar. Kadir Suresini yüz kere okuyan kişinin dilekleri kabul olur ve istekleri yerine gelir. Cuma geceleri Hz. Muhammed’i rüyasında görmek isteyenlerin bin kere okuması gerekir.29 Ağu 2023
Dileği olan kişiler ise 41 kere bu duayı okuyarak dileğine kavuşacağı Hadis-i Şerif içerisinde geçmektedir.31 Mar 2021
Zor durumlarda olan kişilerin, o durumdan kurtulması adına 21 kere Kadir Suresini okuması gerekmektedir. Sürekli olarak Kadir Suresi okuyan kişiler afiyet ve rahatlık bulur. Kadir Suresini yazıp ve içen kişiler hayat suyundan faydalanmış olur.31 Mar 2021
Kadir suresini günde on kere okuyan kişilerin günahlarının, Allah’ın izni ile affedileceği rivayet edilmiştir. Bir Hadis-i Şerife göre bu sureyi okuyanların dilek ve isteklerinin yerine getirileceğinden bahsedilmektedir. Eğer bir kişi içtenlikle bu sureti okursa bir dileği yerine getirilir.26 Oca 2023
500 DEFA KADİR SURESİ OKUMANIN FAZİLETİ Aynı Hadis-i Şerif’te Kadir Suresi’ni 100 kere okuyan kimsenin dileğinin ve isteklerinin kabul olacağı buyrulur. Cuma gecesi Kadir Suresi’ni 1000 kere okuyan kimse Hz. Muhammed (s.a.v.)’ i rüyasında görür.8 May 2021
Herhangi bir hastalığı olan, bir yakını hasta olan, çocuğuna nazar değdiğini düşünen kişiler rukye yaparak, şifayı Allah’tan isteyebilir.20 Oca 2021
Bunun üzerine yetmiş bin kişinin özelliklerinden biri de başkalarından rukye talep etmemeleridir. Fakat kişi kendine veya başkasına ruyke yapmasında bir kerahet yoktur. İkincisi: Kasetten, Cep telefondan veya başka cihazlardan rukye’yi dinlemek, bize göründüğü kadarıyla rukye talebinde bulunma hükmüne girmez.
Rukyenin etkisiyle ilgili şeiatta belirtilmiş bir süre yoktur. Meşru olan kul, hastalandığı takdirde kendine rukye yapmasıdır. Nasıl ki hasta iyileşinceye kadar ilacını alıyorsa aynı şekilde iyileşme gerçekleşinceye kadar rukyeye devam edilir.
Hastalık ve kötülüklerden korunmak veya kurtulmak amacıyla dua okuyup üfleme anlamında bir terim. İnsanı kötü güçlerin etkisinden koruduğuna veya kısmet sağladığına inanılan, farklı biçimlerde ve taşınabilir nitelikte nesnelere verilen ad.
Rukyenin etkisiyle ilgili şeiatta belirtilmiş bir süre yoktur. Meşru olan kul, hastalandığı takdirde kendine rukye yapmasıdır. Nasıl ki hasta iyileşinceye kadar ilacını alıyorsa aynı şekilde iyileşme gerçekleşinceye kadar rukyeye devam edilir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…