İtimat Etmek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Bu doğrultuda İtimat etmek sözcük grubu, ‘Güvenmek’ anlamı ile beraber kullanılır.20 Nis 2022
Arapçada bir şeye kalben güvenip dayanmak, güvenerek bağlanmak ve emniyet etmek gibi anlamlara gelmektedir.18 Nis 2022
Güven ve itimat kavramlarının günlük yaşamdaki kullanımları birbirine oldukça yakındır. Türk Dil Kurumu itimadı “güven, güvenç, emniyet”; güveni ise “korku, çekinme ve kuşku duymadan inanma ve bağlanma duygusu, itimat” olarak tanımlanıyor.6 Nis 2018
11. yüzyılda literatüre giren itimat etmek kelimesi, birine karşı güven duymak ve inanmak anlamına gelir. Kelimenin sıfat hali mutemet şeklinde yazılır. Mutemet kelimesi, güven uyandıran, sözüne güvenilir kimse demektir.27 Ara 2021
İslam’da recm Kur’an’da zina suçunun cezasını belirten ayetler şunlardır: Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dini hususunda sizi sakın acıma duygusu kaplamasın! Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.
« Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dininin koymuş olduğu hükmü uygulama konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. Mü’minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun.
Kur’an’da zina cezası Nur Suresinde cezalandırma ile ilgili şu sözler bulunur: « Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dininin koymuş olduğu hükmü uygulama konusunda onlara acıyacağınız tutmasın.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…