İstiflemek kelimesinin ilk karşılığı düzgün bir biçimde üst üste yığmak. İkinci anlamı ise stoklamak şeklinde karşılık buluyor. Türkçede en çok kullanılan istif yapmak ya da istif etmek genellikle aynı türden şeyleri yığmak, yerleştirmek ve istiflemek için kullanılıyor.30 Mar 2022
İstifham, okuyucunun dikkatini çekmek, duygu ve düşünceleri daha etkili kılmak için bu duygu ve düşüncelerin soru biçiminde verilmesidir.
Dispozofobi (Kompulsif biriktirme hastalığı), Biriktirme bozukluğu, halk arasında istifçilik olarak ile bilinen bir kişinin ihtiyacının çok ötesinde yüksek sayıda bir şeylere sahip olmasıdır.
İstifçi kelimesini. TDK’ya göre anlamı, eşyayı, malları istif eden görevli ve stokçu anlamına gelir. Bu kelime eşyaları saklayan, stoklayan kişiler için sıkça kullanılan kelimeler arasında yer alır.13 Eki 2021
12. yüzyıldan beri kullanılmakta olan bu kelime, ferağ sözcüğünden türetilmiştir. Ferağ, çıkarmak, salmak ve atmak anlamına gelirken, istifra etmenin sözlük anlamı kusmaktır. Bu kelime mecazen içini dökmek ve rahatlamak manasında da kullanılır.26 Oca 2022
İslam dünyasının XI. yüzyıldaki en önemli alimlerinden Ebu’l-Hüseyn Ahmed b. Ebî Bekr Muhammed b. Ahmed el-Kudûrî’nin (ö. 1037) yazdığı El-Muhtasar çok değer görmüş ve birçok dile tercüme edilmiştir. El-Muhtasar’ın Türkçeye çeviri faaliyetleri tarihî dönemlerden başlayarak günümüze kadar devam edegelmiştir.31 May 2022
Halîl b. İshak el-Cündî’nin (ö. 776/1374) Mâlikî fıkhına dair eseri.
Kudûrî’nin (ö. 428/1037) Hanefî fıkhına dair eseri. Hanefî fakihi, muhaddis ve mutasavvıf. Hanefî fakihi ve hadis âlimi.
İmam Kudûrî’nin “Muhtasaru’l Kudûrî” kitabı, Hanefi fıkhını öğrenmek isteyen avam ve ilim talebelerinin kolaylıkla anlayıp ezberleyebilecekleri, sadece Hanefi âlimlerinin görüşlerinin anlatıldığı bir kitaptır.
Müctehid Hanefî âlimi. Dört büyük Sünnî fıkıh mezhebinden biri.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…