İlim Yayma Cemiyeti de 8 Ocak 1973’te İlim Yayma Vakfı’nı kurdu ve cemiyetin bütün mal varlığını vakfa devretti. Vakfın kurucuları arasında Yusuf Türel, İsmail Niyazi Kurtulmuş, Muammer Topbaş, Sabahattin Zaim, Ayhan Songar, Hasan Tahsin Uğur, Mehmet Fehmi Bilge, Mahir İz gibi isimler bulunmaktaydı.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, kâr amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesidir. Yardım ve öğrenci harcı ile finanse edilen bir üniversite türüdür. Bu nedenle, öğrencilerin her dönem derslere başlamadan önce öğrenim ücreti ödemeleri gerekmektedir.
Celalettin Ökten ve 68 arkadaşı tarafından 11 Ekim 1951 yılında İstanbul’da kuruldu. Cemiyetin ilk icraatı 17 Ekim 1951’de Vefa Lisesi’nin karşısında Türkiye’nin ilk imam hatip okulu olan İstanbul İmam-Hatip Okulu’nu açmak oldu. Bu okulun günümüzdeki ismi İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’dir.
İlim Yayma Cemiyeti 72 yaşında… Medeniyet ideali etrafında bir araya gelen 68 hayırsever insan 11 Ekim 1951’de İlim Yayma Cemiyeti’ni kurdu. Kurucularının gayreti ve hayırseverlerin desteğiyle, Cemiyet’in kuruluşundan bir hafta sonra İstanbul’daki ilk İmam Hatip Okulu açıldı.11 Eki 2023
Ö. 190 senesinde çıkartılan bir kanunla rüşt yaşı 25’e çıkartılmıştır. Bununla birlikte 25 yaşın altındaki küçüklerin durumları da birbirleriyle aynı değildir. 25 yaş altındaki küçükler baliğ küçükler (puberes minores) ve baliğ olmayan küçükler (impuberes minores) olmak üzere ikiye ayrılırlar.
Akıllı ve ergenlik çağına giren, evlenecek yaşa gelmiş olan kimse. Akıl baliğe mükellef de denir. Çocuk, yedi ile on beş yaş arasında akıllı olur. Büluğa (ergenlik çağına) girmeleri daha sonradır.23 Şub 2021
Kız veya erkek çocukları belirli bir yaştan sonra ergenlik dönemine girmekte ve bu kişilere ergen adı verilmektedir. Bu noktada karşımıza baliğ kelimesi çıkmaktadır. Baliğ kelime itibari ile ergen anlamına gelmektedir.30 Ağu 2022
Akil baliğ olmak TDK sözlük anlamı şu şekildedir: ergenleşmek.17 May 2022
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…