İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, kâr amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesidir. Yardım ve öğrenci harcı ile finanse edilen bir üniversite türüdür. Bu nedenle, öğrencilerin her dönem derslere başlamadan önce öğrenim ücreti ödemeleri gerekmektedir.
https://www.youtube.com/watch?v=
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İlim Yayma Vakfı tarafından, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi bir vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur.
Öğretim Türü Öğrenim Ücreti Lisansüstü Programların Ders Ücreti
———————————— ————– ———————————–
Doktora 240.000 TL 16.000 TL
Klinik Psikoloji Doktora 320.000 TL 25.000 TL
Tezli Yüksek Lisans 160.000 TL 14.000 TL
Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans 280.000 TL 20.000 TL
İlim Yayma Cemiyeti de 8 Ocak 1973’te İlim Yayma Vakfı’nı kurdu ve cemiyetin bütün mal varlığını vakfa devretti. Vakfın kurucuları arasında Yusuf Türel, İsmail Niyazi Kurtulmuş, Muammer Topbaş, Sabahattin Zaim, Ayhan Songar, Hasan Tahsin Uğur, Mehmet Fehmi Bilge, Mahir İz gibi isimler bulunmaktaydı.
İstanbul Avrupa Yakası Küçükçekmece Belediyesi sınırları içinde bulunan İZÜ Halkalı Kampüsüne şehrin her yerinden ulaşımı oldukça kolaydır. Metrobüs Sefaköy durağına yakın olan İZÜ Kampüse gelmek için toplu taşıma seçenekleri oldukça fazladır.
İsa’nın tebliği döneminde gerçekleştiği görüşündedirler. Bazı müfessirler, sözü edilen şehrin Antakya olduğu kanaatindedir. Şehrin öbür ucundan gelerek elçilere inanan ve bu yüzden şehit edilen kişi de Habib’ün Neccar’dır. Bu nedenle Habib’ün Neccar, “Sahib-i Yasin” olarak da anılmıştır.
Meryem oğlu İsa, Antakya’ya önce ilk iki elçiyi gönderdi. İki Elçi, şehrin dışında, koyunlarını otlatan yaşlı bir adamla karşılaştılar. Bu şahıs, Habib-i Neccar idi (tam adı Habib bin Murrî olarak rivayet edilir). Marangoz (neccar), elbise ağartma işi (kassar) yaptığı veya dokumacı (nessac) olduğu rivayet edilir.
Habibi Neccar Camisi – Hatay Bugünkü Türkiye sınırları içerisinde inşa edilen ilk cami olduğu kabul edilmektedir. Kurtuluş Caddesi’nde bulunan cami Hz. İsa’nın havarilerine ilk inanan ve bu uğurda canını veren bir Antakyalı’nın adını taşımaktadır. Bu olay Kur’an-ı Kerim’de Yasin Suresi’nde geçmektedir.
Peygamber tarafından Kur’ân’ın kalbi olarak vasıflandırılan3 “Yâsîn Sûresi”nde bulunan “Ashâbü’l-Karye” kıssası içerisinde geçen, Kur’ân yorum geleneğinde çoğunlukla Habîb en-Neccâr olarak adlandırılan “meçhul insan”ı (Turgay, 2003: 463-464) konu edinmektedir.
İsa’yı yalanlayan kavimlerin nasıl cezalandırıldıkları bildirilir. Habib-i Neccar Kimdir? Habib-i Neccar, kavmine Hz. İsa’nın Allah’ın elçisi olduğuna iman etmeleri gerektiğini söyleyen, bu nedenle asılarak idam edilen ulu bir zattır.29 Nis 2023
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…