İslâm’a göre Firavun’un Hz. Mûsâ’ya iman etmiş olan eşi. Eski Mısır krallarının unvanı.
Bazı âlimlerin ifadesi şöyledir: “Asiye’nin çocuğu olmuyordu, çünkü kısırdı.” (bk. Muhammed b. Latif, Evdahu’t-tefasir, ilgili yer).21 בפבר׳ 2022
Asiye ismi Kur’an- ı Kerim içerisinde yer almamaktadır. Fakat bu isim Hz. Musa’yı Nil’den çıkarıp büyüten kişinin adı, yani Firavun’un eşinin adıdır. Ancak bu ismin çocuklara verilmesi uygun değildir.3 באוג׳ 2022
Asiye Hanım, yaşamının son döneminde sağlık sorunları ile boğuşuyordu. Hastalığının sebebi tespit edilemiyordu. Son yaklaşırken Bahaullah onu Abud’un evinde ziyaret etti. 1886 yılında başucunda Bahaullah varken 66 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ölünce Akka’daki bir Müslüman mezarlığına defnedildi.
Kur’ân-ı Kerîm’de ondan adı verilmeksizin “Firavun’un karısı” diye söz edilmektedir (el-Kasas 28/9; et-Tahrîm 66/11); Hz. Peygamber ise “Firavun’un eşi Âsiye” diyerek adını açıkça belirtmiştir (Buhârî, “Enbiyâʾ”, 32, 46).
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…