Genel seferberlik anlamına gelen, halkın da katıldığı topyekün savaş hali.
Nefer kelimesinin kökeni Arapça dilidir. Nefer kelimesinin Arapça dilindeki karşılığı nefer şeklindedir.18 May 2022
Türkçe kökenlidir. Anlamı: “Nefer” kelimesi, genellikle askeri birliklerde veya topluluklarda bireyi ifade eder. Bu kelime, kişiyi veya askeri personeli belirli bir topluluk veya birlik içindeki sayı veya sıralama anlamında kullanılır. Aynı zamanda bir insan veya birey olarak kişiyi tanımlamak için de kullanılabilir.
Kökeni: “Nefer” kelimesi Türkçeye özgü bir kelime olup, başka bir dil veya kökene dayanmaz. Türkçe kökenlidir. Anlamı: “Nefer” kelimesi, genellikle askeri birliklerde veya topluluklarda bireyi ifade eder.
Kökeni: “Nefer” kelimesi Türkçeye özgü bir kelime olup, başka bir dil veya kökene dayanmaz. Türkçe kökenlidir. Anlamı: “Nefer” kelimesi, genellikle askeri birliklerde veya topluluklarda bireyi ifade eder.
Eşek, Türkçe Sözlük’te gerçek anlamı itibariyle “Atgillerden, uzun kulaklı binek ve hizmet hayvanı, merkep.”; mecazî anlamı itibariyle de “Kaba, yeteneksiz, inatçı kimse.” (TDK, 1998: 733) olarak geçmektedir.
Merkep kelimesinin kökeni Arapça dilidir. Merkep kelimesinin Arapça dilindeki karşılığı merkeb şeklindedir.18 May 2022
Merkep, eşek demektir. Kırsalda geçmiş dönemlerde eşeğe verilen bir isim olan merkep günümüzde kullanılmamaktadır. Arapça kökenli bir sözcük olan merkep geçmişte yaygın kullanılan bir hayvan ismidir. Eşek pek çok kişi tarafından yük ve binek hayvanı olarak kullanılmış bulunmaktadır.17 Şub 2022
tanzimat sonrası dönemde kullanılan mest ve cetik üzerine giyilen kabaralı ayakkabıdır.. merkup: (arapça rukub/binmek’ten) üzerine binilen binek.19 Oca 2003
Rahvan kelimesi TDK’ya göre, koşarken iki bacağını aynı anda atabilen binek hayvanlarının binen kişiyi sarsmayan yavaş koşma biçimidir.1 Haz 2021
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…