Sünni İslam’da Mehdi’ye kıyamet öncesinde gelecek ve ümmeti birleştirerek deccal veya yalancı Mesih’e karşı savaşacak ve Mesih ile dayanışma içerisinde İslamın kısa süreli dünya hakimiyetini gerçekleştirecek Muhammed’in soyundan bir halife olarak inanılır.
Mehdi’nin Kur’an’da açıkça geçmemektedir. Bu meselenin Kuran’da geçmemesi Kur’an’da açıkça yer almaması, onun önemini eksiltmez. Veya ilgili hadisleri toptan reddetmeye bir vesile olmamalıdır. Zira Kur’an’da olmadığı halde hadislerle gelen pek çok mesele vardır.28 Kas 2023
Osmanlının yükselme döneminde bu iddialar vardı. Bu gidişle mehdilik iddiasının artacağı beklentimiz var. Şu anda İslam dünyasında 200, Türkiye’de 6 tane mehdilik iddiasında bulunanlar var.
Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Kur’an-ı Kerim ve ehlisünnet kaynaklarında sahih olarak kabul edilen İmam Buhari ve Müslim sahihinde “Mehdi” ile ilgili ayet ve hadisin geçmediğini söyledi.7 Eyl 2021
Mehdi (Arapça: المهدي), İslam’da ahir zamanda geleceğine ve İslam’ın dünya hakimiyetini gerçekleştireceğine inanılan kurtarıcı kişidir. “Kendisine rehberlik edilen”, Allah tarafından yol gösterilen, hususi ve şahsi bir tarzda Allah’ın hidayetine nail olan (hidayete erdirilen) kişi manasındadır.
Fatıma’nın (s.a) mihriyesi sünnet olan mihriye (Mihri’s-Sünne: 500 dirhem) miktarı kadardı. Allah Resulü (s.a.a) birkaç talibi geri çevirdikten sonra, Ali b. Ebi Talib’in (a.s) Hz. Fatıma (s.a) ile evlilik isteğini kabul ederek, bu yüce evliliğin Allah’ın emri üzerine gerçekleştiğini ve Hz. Fatıma’yı (s.a) Hz.22 May 2023
Hazret-i Fatıma (radıyallahü teâlâ anha), Peygamber efendimizin, Hazret-i Hatice validemizden olan en küçük ve en sevgili kızıdır. Hazret-i Ali’nin zevcesi ve Hazret-i Ömer’in kayınvalidesidir. Aklı, zekası, güzelliği, zühdü ve takvası pek fazla idi. Yüzü pek beyaz ve parlak olduğundan Zehra denildi.
Fatıma bint Muhammed, Fatımatü’z-zehra (Arapça: فاطمة الزهراء), İslam peygamberi Muhammed’in kızı, Ali bin Ebu Talib’in eşi. İslam peygamberi Muhammed’in ilk eşi Hatice bint Hüveylid’den olan kızıdır.
Fâtıma on beş yaşını tamamladıktan sonra onunla önce Hz. Ebû Bekir, ardından da Hz. Ömer evlenmek istemiş, Resûl-i Ekrem her iki teklife de olumlu cevap vermemiş, bunun ardından Hz. Ali Fâtıma’ya talip olmuş ve bu talebi Resûlullah tarafından kabul edilmiştir (İbn Sa’d, VIII, 19).
Ali Fatıma vefat edene kadar başkasıyla evlenmemiştir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…