Peygamber, savaş ortamında bile, savaşa katılmayan gayrı müslim kadınların, çocukların, yaşlıların ibadetle meşgul din adamlarının öldürülmemesini, ibadethanelerin yıkılmamasını, ağaçların kesilmemesini ve hayvanların öldürülmemesini emretmiştir. Özetle, dinimizde suçlarda ve cezalarda şahsilik esastır.4 Eyl 2004
Özdemir, 2014, s. 195) ve Allah yolunda olmadıklarının haber verilmesi, Müslümanların birbirleri ile ganimet savaşı yapmalarının mutlak şekilde yasak olduğunu gösterir. Savaş, gerekli olduğu durumlarda “ Saldırıya karşı savunma ve Allah’ın kelimesinin (hükmünün) en yüce olması amacıyla” yapılır.
Allah (cc); zulme uğrayan, haksızlığa maruz kalmış, kendi haklarını almaktan aciz olan kimselerin haklarını korumak için savaşa izin vermiştir.
Ali’nin birçok konudaki görüşünü ihtiva eden Nehcü’l-Belâğâ isimli eserde, savaşa dair bilgiler İslam savaş hukukunun temel ilkeleri bağlamında değerlendirilmektedir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…