İNŞAAT KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ – Gemi inşaatı. – Arsalar satıldıktan sonra inşaat başladı. – O gece çöp yolunun ağzındaki inşaatlardan birine sığındılar.27 Ağu 2021
Inşaa etmek mı inşaa etmek mı?
inşa mı? (inşaa etmek mi?, inşa etmek mi?) TDK’ya göre yapı kurmak, yapı yapmak anlamında kullanılan ve “inşa etmek” olarak bilinen bu kelimenin doğru yazılışı ‘inşa’dır.28 Oca 2023
Inşa etti ne demek?
Inşa etmek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: kurmak, yapmak.17 May 2022
TDK M Ö nasıl yazılır?
Bu sebepten dolayı hem m harfi hem de o harfinin ön tarafına nokta yerleştirilmesi gerekmektedir. ”Mısırlılar M.Ö. yaşamış antik dönem uygarlığıdır.” Bu şekilde noktayı değerlendirmek suretiyle kısaltma olarak M.Ö.
Dinde halife ne demek?
Sözlükte “birinin yerine geçmek, bir kimseden sonra gelip onun yerini almak, birinin ardından gelmek/gitmek, yerini doldurmak, vekâlet veya temsil etmek” gibi anlamlara gelen hilâfet kelimesi, terim olarak İslâm devletlerinde Hz. Peygamber’den sonraki devlet başkanlığı kurumunu ifade eder.
İnsan Allah’ın halifesi midir?
Hilafet, “birisini temsil etmek, onun yetkilerini kullanmak” demektir. Allah Kelâmında, yeryüzünde her ne varsa hepsinin insan için yaratıldığı beyan edilmektedir (Bakara Suresi, 29). İnsan, yeryüzünde Allah’ın halifesi olduğuna göre, bu nimetlerde Onun rızasına uygun olarak tasarruf etmek durumundadır.
Allah’ın halifeleri ne demek?
Halefe (H-L-F)den gelen halife, kendinden öncekinin ardınca gelip sonra onun yerine geçen demektir. Çoğulu halaiftir. Halife, hallf demektir ve bunun (halif) çoğulu ise hulıfa dır.
İnsan neden Allah’ın halifesidir?
İnsan, yeryüzünde ”Halife”olarak yaratılmıştır. Hilâfet kelimesi sözlükte; ”bir kimsenin diğerinin yerini alması, onu temsil etmesi, onun selâhiyetlerini kullanması” mânâsına gelir. Allah, yeryüzünde iradesini temsil etmek üzere insanı yaratmış, orada ilâhî emirleri yaşama görevini de ona vermiştir.
Halife ne iş yapar?
Halkın yönetiminde Kitap ve Sünnet’in uygulanmasını sağlayan, Hz. Peygamber’in vekili sıfatıyla iş gören ve devletin menfaatiyle şahsî ve ailevî menfaatlerini birbirinden ayıran Hulefâ-yi Râşidîn’in yerini Emevîler döneminde kuvvete dayanarak devlet idare eden halifeler aldı.