İsa, İncil’de “Baba”ya seslenirken bu konuşma aynı varlığın iki benliği arasında geçer. İsa’nın kul özü kişiliği, ilahi kişilikle konuşur, yani Baba’ya dua edenin İsa’nın kul özü olduğu söylenir.
İsa, Hristiyanlara göre Tanrı’nın yaşayan, diri sözüdür. Bu doğan söz Tanrı’nın parçası değildir, çünkü Tanrı parçalara bölünemez. Hristiyanlara göre üç kişilikli olan Tanrı’nın özünün ikinci kişisi ezeli söz (logos), tarihte bir zamanda kul özü kişiliği alarak insan bedenine girmiştir ve bu İsa Mesih’tir.
“Önce Söz Vardı”, Yuhanna İncili’nin ilk cümlesinden ismini almış bir kitap. Konusu ise hermenötik yani yorumsama/yorum bilim. Bu ifade Hıristiyan tarihinde teolojik tartışmaların adeta bir özeti veya referans cümlesi mahiyetinde.30 Haz 2020
Kuran’da 93 âyette, “Meryem’in oğlu”, “Allah’tan bir ruh” ya da “Allah’ın Kelimesi” unvanlarıyla veya özel ismiyle toplam 180 defa zikredilmektedir. Kuran’da İsa’nın babasız yaratıldığı, Adem Peygamberin durumuna benzetilerek vurgulanmaktadır. İsa’nın Allah’ın izniyle çeşitli mucizeler göstermiş olduğu kabul edilir.
1 Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı. Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı.
Türk Dil Kurumu’nun sözlüğüne göre Liyakat kelimesi, değerli, iş bilmek ve ehli olmak anlamları taşır. Örneğin, Liyakat göstermek bir işte başarı göstermek anlamına da gelir. Herhangi bir işe uygun, yetenekli ve elverişli olmak Liyakat sahibi olmak anlamına da gelir.23 Şub 2022
Liyakat terimi, dar anlamda herhangi bir organizasyonda işe uy- gun ehil ve uzman kişinin seçilmesi anlamına gelmektedir. Buradaki “işe uygunluk”, işin gereğini yerine getirebilmek için gerekli bilgi ve tecrübedir.
Liyakat, Arapça kökenli bir kelimedir. Liyakat, layık olmak anlamına gelir. Türkçe anlamı üzerinden de uygun olmak, yakışmak ya da yaraşmak anlamlarında sıkça kullanılır.23 Şub 2022
Liyakat kelimesi, bir kimsenin, kendisine iş verilmeye uygunluk, yaraşırlık durumu (tdk.gov.tr, 19/06/2017), bir kimsenin, bir işi başarabilmesini sağlayan nitelikleri, layık olma ve yeterlilik (Çağbayır, 2016:3688) anlamlarını taşır.
Biraz daha farklı kelimelerle ifade etmek gerekirse; liyakat insanın üstlenilecek görevi hak etmesi, ona layık olmasıyla ilgili bir özelliği ifade ederken, ehliyet kişinin verilen veya üstlenilen görevle uyumunu, denkliğini, o görevi yapabilecek donanıma ve yeterliliğe sahip olma özelliğini ifade etmektedir.24 Haz 2019
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…