Arapçadan Türkçeye geçen bu kelimenin TDK Kurumuna göre anlamı ödünç alma, alıntı ya da ödünç alınan şey demektir. İktibas etmek kelime öbeği ise Türkçede atasözü ve deyimler kategorisinde yer almaktadır. İktibas kelimesi Türkçe de çok çeşitli cümlelerde ödünç alınan şey anlamıyla kullanılmaktadır.7 Tem 2021
İktibas sanatı edebiyatta önemli bir yere sahiptir. Pek çok önemli şair, eserinde iktibas sanatına yer vermiştir. İktibas fikre ve manaya bağlıdır, eserde ayetin ve hadisin tamamı alınmayabilir. Şiirde veya düzyazıda anlamı güçlendirmek için ayet ve hadislere yer vermeye iktibas denir.3 May 2023
1. Müstahsen İktibas. Söz veya yazıda şeriata aykırı düşmeyecek şekilde yapılan nakillerdir. Bu türde esas özellik aktarılan sözün asıl anlamı dışında kullanılamaz oluşudur.
ÜLKE Gümrük KODU (Rakam) ÜLKE KODU (3 harf)
————– ——————- ——————
EKVATOR 500 EC
EKVATOR GİNESİ 310 GQ
EL SALVADOR 428 SV
ENDONEZYA 700 ID
Güneydoğu Asya ile Avustralya anakaraları arasında uzanan bir adalar grubu devleti olan Endonezya’nın karasuları toplam yüzölçümünün yaklaşık olarak dört katı kadardır. Kuzeyde Malezya, doğuda Papua Yeni Gine ile komşu olup, batısında ve güneyinde Hint Okyanusu bulunmaktadır.
Endonezya, resmî adıyla Endonezya Cumhuriyeti (Endonezyaca: Indonesia, Endonezyaca: Republik Indonesia), Hint ve Pasifik okyanusları arasında, Güneydoğu Asya ve Okyanusya’da toprakları bulunan bir ülkedir.
Cavi alfabesi (Cavi: توليسن جاوي; Tulisān Jāwī), Arap alfabesinin Güneydoğu Asya dillerinde uyarlanmış şeklidir. Malayca, Açece, Tayca, Banjar dili, Minangkabau dili, Tausug dili ve daha birçok Güneydoğu Asya dili bu alfabe ile yazılır.
Endonezya’da İslam, en yaygın dindir. Nüfusun %86.7’si Müslüman’dır. Bu Müslüman nüfusun içinde %99’u Sünni, %1’i Şii’dir. Dünyada en fazla Müslüman nüfusa sahip ülkedir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…