Hz. İbrahim’in Duası – İbrahim Suresi 35-41. Ayetler – Aşır ve Meali – YouTube.19 באוק׳ 2021
Kuzey Sâmî dilinde bir isim olan Abram, İbrâhim’in güneyde ikamet ettiği dönemde Abraham’a dönüşmüştür (DBS, VII, 124). Kur’an’da İbrâhim ismi altmış dokuz yerde geçmektedir.
“Sabırlı ve temkinli, akıllı, ağır başlı” gibi anlamlar içeren diğer dört kullanımından ikisi Hz. İbrâhim (Tevbe 9/114; Hûd 11/75), biri Hz. Şuayb (Hûd 11/87) hakkındadır. Sonuncusunun da konumuz olan âyette Hz.
Rabbim! Beni ve soyumdan gelecek olanları namazı devamlı kılanlardan eyle; rabbimiz, duamı kabul et. Rabbimiz! Hesap kurulacağı gün beni, anamı, babamı ve müminleri bağışla.”
İsmailağa Cemaati
—————–
Merkez
Lider
Önemli kişiler
Resmî site
İSMAİLAĞA CEMAATİ HANGİ PARTİYİ, KİMİ DESTEKLİYOR? İsmailağa Cemaati, kamuoyuna yaptığı açıklamayla seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi destekleyeceklerini açıkladı. İsmailağa Cemaati’nin 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28.8 במאי 2023
Menzil Cemaati, Nakşibendiye’ye bağlı olup Türkiye’deki cemaatler arasında en fazla mensubu olanlardan biridir. Muhammed Raşit Erol (1930-1993) tarafından kurulmuştur. 12 Temmuz 2023’e kadar önderleri Abdülbaki Erol’du.
Mahmut Ustaosmanoğlu ya da bilinen adıyla Mahmut Efendi (1927 veya 4 Ağustos 1931, Trabzon – 23 Haziran 2022, İstanbul), Türk din adamı, mutasavvıf ve İsmailağa Cemaati’nin ilk lideri ve şeyhi.
– Nakşibendi tarikatı
– Kadiri tarikatı
– Mevlevi tarikatı
– Halveti tarikatı
– Rufai tarikatı
– Melami veya Bayrami tarikatı
– Sühverdiye tarikatı
– Çeşti tarikatı
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…