4-5 Temmuz 1925 tarihlerinde Urfa’da mahkeme binası olarak kullanılan İdadi (Lise) binasında yargılanan İbrahim Edhem Bey’e isyana teşvik, tahrik ve fiilen iştirak suçlarından dolayı idam cezası verilmiş ve bu hüküm, Urfa Hükümet Konağı önünde 7 Temmuz 1925 tarihinde asılarak infaz edilmiştir.
29 Nisan 1980 günü Milliyetçi Hareket Partisi İzmir il yöneticisi eczacı Turan İbrahim, İbrahim Ethem Coşkun gözcülük yaparken Seyit Konuk tarafından göğsünden bir el ateşle vuruldu.
İbrahim bin Edhem (Arapça: إبراهيم بن أدهم) (718-782), sufi muhaddis. Horasan’ ın Belh şehrinde doğdu. Ailesi Arap kabilelerinden Benî İcl’e veya Temîm’e mensup olan İbrahim, varlıklı ailesiyle genç yaşına kadar Horasan’da bulundu. Horasan’dan ayrılan İbrahim bin Edhem; Şam, Irak, Hicaz ve Anadolu’ ya seyahatler yaptı.
M. 810). Türkmenistan’ın Daşoğuz vilayetinde İbrahim bin Edhem adıyla adlandırılmış mezar kutsal mekanların biridir. Marmariste Fenerci Dede adıyla mezar yeri bulunuyor.
İdam edilen âlimlerden biri de aslen Ankaralı olan ve 22 yaşında darağacına gönderilen İbrahim Edhem Hocaydı. 1903’te Ankara’da doğan Hafız İbrahim Edhem Hoca genç bir âlimdir. Ankara Sultanisinde 10. sınıfa kadar okuduktan sonra okuldan ayrılarak kendini İslamî ilimlere verir.
Talhâ bin Ubeydullah (Arapça: طلحة بن عبيدالله) (d. 598, Mekke – ö. 7 Kasım 656), cennetle müjdelenen on sahabiden biri. İslam’ı ilk kabul edenlerdendir.
Peygamber Efendimiz (SAV)’in hayatta iken cennete gireceğini müjdelediği 10 sahabe ‘Aşere-i mübeşşere’ olarak nitelendirilir.30 במאי 2022
Hz. Peygamber tarafından cennete girecekleri daha hayatta iken kendilerine müjdelenen on sahâbî. Kaynaklarda “el-aşeretü’l-mübeşşere”, “el-mübeşşerûn bi’l-cenne”, “el-aşeretü’l-meşhûdü lehüm bi’l-cenne” gibi ifadelerle anılan bu on sahâbî Ebû Bekir, Ömer, Osman, Ali, Talha b. Ubeydullah, Zübeyr b.
Erkam bin Ebü’l Erkam: Mekke’nin saygın ve büyük ailelerinden Benî Mahzûm’a tabidir. 17 yaşında müslüman oldu. İlk müslüman olan 7. veya 12. sahabe olduğu rivayet edilir.
Kaynaklarda “el-aşeretü’l-mübeşşere”, “el-mübeşşerûn bi’l-cenne”, “el-aşeretü’l-meşhûdü lehüm bi’l-cenne” gibi ifadelerle anılan bu on sahâbî Ebû Bekir, Ömer, Osman, Ali, Talha b. Ubeydullah, Zübeyr b. Avvâm, Abdurrahman b. Avf, Sa’d b. Ebû Vakkās, Ebû Ubeyde b. Cerrâh ve Saîd b. Zeyd’dir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…