Ömer bin Hattab عمر ابن الخطاب El-Farûk Emîrü’l-Mü’minîn
——————————————————–
Çocuk(lar)
Ebeveyn(ler)
Dini
İmzası
Ömer bin Hattab (Arapça: عمر ابن الخطاب; y. 583 / 584 – Kasım 644), İslam peygamberi Muhammed’in sahabesi ve İslam Devleti’nin Ebû Bekir’den sonraki ikinci hâlifesidir. Sünniler, Ömer bin Hattab’ı zaman zaman “Ömer’ul-Farûk” (عمر الفاروق) diye anarlar. Şiiler ise Ömer’in hâlifeliğini tanımazlar.
Ömer bin Hattab عمر ابن الخطاب El-Farûk Emîrü’l-Mü’minîn
——————————————————–
Defin yeri
Milliyeti
Evlilik(ler)
Çocuk(lar)
Ömer (ra) hicret edince bu müşrik hanım Mekke’de kaldı. Hz. Ömer (asm) hicreti altıncı yılına, Mümtehine suresinin onuncu ayetinin inmesine kadar onunla evli kaldı.(1) Hanımı Mekke’de o Medine’de olmasına rağmen, evlilik altı yıl devam etmişti.4 May 2010
Ömer (ra) 129. müslümandır. Hz. Ömer’in (ra) 8-10 evliliği olmuştur. Bu evliliklerden 3 kız, 8 oğlu olmuştur.23 Ağu 2021
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…