Tevrat. Kur’an’da Tevrat kelimesi on altı ayette on sekiz yerde zikredilmektedir. Tevrat’ın Beni İsrail’e indirilmiş bir kitap olduğu ifade edilmekte ancak hangi peygamber vasıtasıyla verildiği açık değildir. Kur’an’da Musa’ya verilen kitap için “el-kitab” ifadesi geçmektedir.
Görüldüğü üzere yukarıdaki tasnifte dört büyük kitaptan ilkinin Tevrat, Tev- rat’ın da Hz. Musa’ya verilen ilahi kitap olduğu ifade edilmektedir.
Görüldüğü üzere yukarıdaki tasnifte dört büyük kitaptan ilkinin Tevrat, Tev- rat’ın da Hz. Musa’ya verilen ilahi kitap olduğu ifade edilmektedir.
Musa peygambere inen bu kutsal kitap levhalar halinde inmiştir. Bazı kaynaklarda kitabın tek seferde indirildiği yazarken bazı kaynaklarda farklı zaman dilimlerinde parça olarak indirildiği yer almaktadır.
Kuran’a göre Allah şöyle buyurur: “Sana Kitap’ı, kendinden öncekileri doğrulayıcı olarak hak ile indiren O’dur. Tevrat’ı ve İncil’i indirdi.” (Âl-i İmrân Suresi) MüslümanlarTevrat olarak adlandırır ve onu Tanrı’nın Musa’ya verdiği söz olarak kabul ederler.
Arapça kökenli olan bu kelime özellikle bazı eserlerde sık karşılaşılan bir sözcüktür. Tedrici TDK Sözlük Anlamı Nedir? Tedrici kelimesi Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında, ‘Derece derece ya da yavaş yavaş olan’ şeklinde ifade edilmektedir.1 Haz 2021
Şimdi ise İslâm’da “tedrîc” yöntemini görmeliyiz. TDV İslam Ansiklopedisi’nden özetleyelim: Tedrîc; teşrî’ yöntemi olarak hükümlerin ilâhî irade tarafından bir defada ve bütün olarak değil tebliğ (ve değişim) süreci boyunca beşerî ve sosyal olgular dikkate alınıp peyderpey konulmasını ifade eder.3 Ağu 2021
Tedriç TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,eskimiş Derece derece ilerleme, kerteleme.23 May 2022
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…