Categories: Genel

Hz Âdem’in mezarı neden 37 metre?

Hz. Âdem’in mezarı hakkında çeşitli teoriler bulunmaktadır. Bu teorilerden biri, Hz. Âdem’in mezarının 37 metre yüksekliğinde olduğunu iddia etmektedir. Bu durum, İslam dinindeki bazı kaynaklarla da uyumlu görünmektedir.

Bu teoriye göre, Hz. Âdem’in mezarı, cennetten dünyaya indirildiği yer olan Cebel-i Rehme’nin üzerinde bulunmaktadır. Cebel-i Rehme, Mekke’nin yaklaşık 15 kilometre kuzeydoğusunda yer almaktadır. Bu teoriye göre, Hz. Âdem ve eşi Hz. Havva’nın Cennet’ten dünyaya indikleri yer, Cebel-i Rehme’nin tepesi olan Safâ dağıdır.

Hz. Âdem’in mezarının 37 metre yüksekliğinde olmasının sebebi ise, Hz. İsa’nın kabul edilen ölüm yaşının 33 olduğu ve Hz. Meryem’in ise 4 yaşında Hz. İsa’yı doğurduğuna inanılan bir hikayeye dayanmaktadır. Bu hikayeye göre, Hz. Âdem’in mezarı, Hz. İsa’nın yaşının toplamı olan 37 metre olarak kabul edilmiştir.

Bununla birlikte, bu teoriye itiraz edenler ve farklı açıklamalar sunanlar da bulunmaktadır. Bazıları, Hz. Âdem’in mezarının tam olarak nerede olduğunu ve yüksekliğini belirlemenin imkansız olduğunu savunmaktadır. Diğer bir grup ise, Hz. Âdem’in mezarının Semerkand şehrinde olduğunu iddia etmektedir. Bu grup, Hz. Âdem’in mezarının yüksekliğini belirtmezken, Semerkand’daki Rukhabad Mağarası’nın Hz. Âdem’in gömüldüğü yer olduğunu öne sürmektedir.

Sonuç olarak, Hz. Âdem’in mezarının 37 metre yüksekliğinde olduğu teorisi, İslam inancına dayanan ve Cebel-i Rehme’nin üzerinde bulunduğunu iddia eden bir görüşü ifade etmektedir. Ancak, başka teoriler ve tartışmalar da bulunmaktadır ve Hz. Âdem’in mezarının tam olarak nerede olduğu ve yüksekliği hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Adem ile Havva hangi dili konuşuyordu?

Evet, Kur’ân’ın dili, son Peygamber Hazret-i Muhammed Mustafa’nın (asm.) konuştuğu dil Arapça olunca, cennet dilinin de Arapça olacağı şüphe götürmez bir gerçek olur. Hz. Âdem (as) de yeryüzüne indirilmeden önce cennette bulunduğu zamanlar Arapça olarak konuşurdu.9 Ağu 2016

Hz Âdem mezarı hangi ülkede?

Hz. Âdem’in kabrinin nerede olduğu konusunda İslâmî kaynaklarda çeşitli rivayetler vardır. İbn İshak’a göre Âdem’in kabri cennetin doğusunda bir yerde, diğer rivayetlere göre ise Mekke’de Ebûkubeys mağarasında veya Hindistan’daki Nevz dağındadır (bk. Sa’lebî, s. 37).

Hz Âdem’in mezarı belli mi?

Sahihi Müslim’deki bir rivayette Hz. Adem Cuma günü yaratıldı ve Cuma günü vefat etti denilmiştir. Mezarının yeri kesin bilinmiyor.2 Ağu 2019

ahmet

Share
Published by
ahmet

Recent Posts

Yugoslavya Federal Cumhuriyeti içerisinde neler yer alır?

Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…

10 months ago

Esnaf olarak ne demek?

Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…

10 months ago

Dua ne demek uzun yazı?

Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…

10 months ago

Beyyine Suresi ne anlama gelir?

Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…

10 months ago

Ruhul Beyan ne tür tefsir?

İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…

10 months ago

Selam ne için okunur?

"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…

10 months ago