Hz. Adem ile Hz. Muhammed arasındaki zaman dilimi, İslam inancına göre yaklaşık olarak 4 bin yıl olarak kabul edilmektedir. İslam dinine göre Hz. Adem, Allah tarafından yaratılan ilk insan ve peygamberdir. O, cennette yaşamaya başladığı zamanlardan itibaren insanlığın atası olarak kabul edilmektedir. Hz. Muhammed ise, İslam peygamberi olarak kabul edilen son peygamberdir ve 7. yüzyılda yaşamıştır.
Kur’an-ı Kerim’de, Hz. Adem’in yaratılışı ve cennete yerleştirilmesi anlatılmaktadır. Adem’in yaratılışının ardından Havva adında bir eşinin de yaratıldığı belirtilmektedir. Adem ve Havva, cennette yaşamaktayken, Allah tarafından yapılan bir sınav sonucunda cennetten çıkarılmışlardır. Bu olay, Hz. Adem ve Havva’nın dünyaya gönderilişlerini simgeler.
Hz. Adem’in dünyaya gelmesinden sonra, peygamberlik geleneği devam etmiştir. İslam inancına göre, peygamberler aracılığıyla Allah’ın mesajları insanlara iletilmiştir. Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakub, Hz. Yusuf gibi peygamberler, Hz. Adem ile Hz. Muhammed arasında gelen peygamberler arasındadır.
Hz. Muhammed, 570 yılında Mekke’de doğmuştur ve 632 yılında vefat etmiştir. O, İslam dinini yaymak ve tebliğ etmek amacıyla peygamberlik görevini üstlenmiştir. Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’e vahiylerin indiği kutsal kitap olarak kabul edilmektedir.
Hz. Adem ile Hz. Muhammed arasındaki 4 bin yıllık zaman dilimi, İslam inancında peygamberlerin ve dinin doğuşunu kapsayan bir dönemi ifade etmektedir. İslam dinine göre, Hz. Muhammed, son peygamber olup insanlığa gönderilen son tanrısal mesajı ifade etmektedir. Bu nedenle, onun etkisi ve öğretileri İslam dininin temelini oluşturmaktadır.
Kutsal Kitap’ın ayetlerine dayanan bir hesaplama MÖ 4026’yı Adem ve Havva’nın yaratılış yılı olarak gösterir.
Kutsal Kitap’ın ayetlerine dayanan bir hesaplama MÖ 4026’yı Adem ve Havva’nın yaratılış yılı olarak gösterir.
Çünkü dine dayandırılan bazı asılsız rivayetlerde Âdem’in (sa) yaradılışı en nihayet 15 ila 30 bin yıl öncesine götürülür. Hatta Tevrat’ta bütünüyle dünyanın ömrünün 10 bin yıl olduğu, Âdemi’in ise MÖ 3761 de yaratıldığı, söylenir. Bu da Âdem’den günümüze kadar 5780 yıllık bir geçmişin olması demektir.4 Nis 2019
Kuran 207. sayfa / Yunus Suresi 1. sayfa / yavaş okuyuş 11. cüz 207. sayfa / ok takipli 207. sayfa – YouTube.21 Eki 2022
KUR’AN-I KERİM | 212. Sayfa | Yûnus Sûresi.
Yunus Suresi Faziletleri “Yûnus sûresini okuyan kimseye Yûnus’u tasdik eden, onu yalanlayan, ayrıca Firavun’la birlikte boğulan kimselerin sayısının on katı kadar sevap verilir” meâlinde nakledilen hadisin (Zemahşerî, III, 180; Beyzâvî, II, 250) mevzû olduğu kabul edilmiştir (Muhammed et-Trablusî, II, 716).8 Mar 2022
KUR’AN-I KERİM | 207. Sayfa | Yûnus Sûresi.
Dünyada geçirilen imtihanın sonucunu bu ikinci ve ebedî âlemde açıklayacak, verdiği imkân ve nimetlerin hesabını soracak; iman edip iyi işler yapanların ödüllerini, adaletle yani haksızlığa uğratılmadan verecek; inkârcıları ise hak ettikleri şekilde cezalandıracaktır.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…