Huriler, İslam mitolojisi ve inancına göre cennette yaşayan güzel ve altın kanatlı meleklerdir. Kuran’da yer alan bilgilere göre, huriler, cennetteki sadakatli müminlere, ödül olarak verilen eşlerdir.
Hurilerin yaratılışıyla ilgili detaylar Kur’an’da tam olarak açıklanmamıştır, ancak bazı hadislerde bu konu hakkında bilgiler bulunmaktadır. İslam inancına göre, huriler, Allah tarafından cennet mekanında yaratılmışlardır. Hurilerin, ayrı bir yaratılış süreci veya yaratılışı hakkında daha spesifik bilgiler verilmemektedir. Bununla birlikte, hurilerin mükemmel güzellikte oldukları ve her türlü şehveti karşılayabilecek niteliklere sahip oldukları belirtilmektedir.
İslam mitolojisine göre, hurilerin yaratılma amacı, cennetteki sadakatli müminlere eş olarak verilerek onların mutluluğunu artırmak ve cennetteki nimetleri paylaşmaktır. Hurilerin cennetin en yüksek tabakasında yaşadıkları ve Allah’ın en sevdiği varlıklar olduğuna inanılır.
Huriler, İslam inancında cinsel bir yanı da temsil eder. İslam’a göre, dünya hayatında cinsel arzuları tatmin etmek günahtır fakat cennette bu tür arzular helal kabul edilir ve huriler, müminlere bu alanda sonsuz bir mutluluk sağlarlar.
Kur’an’da huriler hakkında detaylı bir açıklama olmamasına rağmen, İslam kültüründe bu meleklerle ilgili birçok tasvir ve anlatı bulunmaktadır. Hurilerin güzellikleri ve cennette müminlere verdiği mutluluk, İslam inancının bir parçasıdır ve cennetin nimetleri arasında önemli bir yere sahiptir.
Hurilerin yaratılışı hakkında daha fazla bilginin olmaması, İslam inancının gizemini ve insanların hayal gücünü besleyerek cennet ve huriler konusundaki merakı daha da artırmaktadır.
Hadislerde huriler cennet ehli erkeklere sunulan güzel, şeffaf vücutlu kadınlar olarak tasvir edilir. Kendileriyle her ilişki sonrasında tekrar bakire olurlar. Bir erkek bunlardan bir günde istediği kadarını ziyaret eder.
Huri İle İlgili Ayetler Nedir? Duhan Suresi, 54. ayet: İşte böyle; ve Biz onları iri gözlü hurilerle evlendirmişizdir.
İlişki sonrası yeniden bakire olma özelliği aktif edilmiştir.22 בדצמ׳ 2020
Kur’ân-ı Kerîm’de cennet hayatının ve oradaki hûrilerin tasvirine en çok yer veren Rahmân ve Vâkıa sûrelerinde, bilhassa ikincisinde yer alan âyetler (56/22-23, 35-37), hûrilerin dünya kadınlarından oluşturulacağı kanaatini veren bir üslûp taşımaktadır.
Diyanet kıyametin ne zaman kopacağını açıkladı. MAYA takvimine göre kıyametin 21 Aralık’da kopacağı öne sürülürken, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kıyametin kopma belirtilerinin büyük ve küçük olmak üzere iki kategoride olduğunu bildirdi.7 באוג׳ 2023
Bundan dolayı, kıyametin akşam vaktinde kopması, üzerinde yaşadığımız Arz Küresinin gününün akşam vakti olarak değil de, kainatın akşam vakti olarak anlaşılması gerekir. Kıyametin Cuma Günü kopmasından maksat da yeryüzünün Cuma Günü değildir. Kainatın kıyameti, kainatın Cuma gününde kopacaktır.6 בנוב׳ 2023
Peygamber şöyle demiştir: “Güneş batıdan doğmadıkça kıyamet kopmaz. Güneş batıdan doğduğunda ve insanlar onu gördüğünde hepsi birden iman ederler. İşte bu, daha önceden inanmamış veya imanında bir hayır kazanmamış olan kimseye artık imanın bir fayda sağlamayacağı vakittir. (Buhârî, Rikâk, 40).
İslam alemi için Müslümanların bayram günü olarak kabul edilen Cuma günü, dünya ve Hz. Adem (a.s) yaratılmıştır. Aynı şekilde Hz.dem (a.s) cennetten de cuma günü kovulmuştur. Bu bağlamda kıyamet de cuma günü kopacaktır.9 במרץ 2023
Kuzey Kutbu üzerinden Dünya’ya bakarsak Dünya’nın kendi ekseni etrafında saat yönünün tersi yönde döndüğünü görürüz. Güneş sistemindeki gezegenlerin neredeyse hepsi saat yönünün tersi yönde dönerken, Venüs kendi ekseni etrafında saat yönünde döner. Bu nedenle Venüs’te Güneş batıdan doğar, doğudan batar.31 בינו׳ 2023
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…