“Hayâtü’s-sahâbe” adlı eserdeki tekrar edilen konuları ve benzer rivayetleri azaltmak, öncelikle sahih hadislere ve rivayetlerin kaynaklarına vermek suretiyle oluşmuş, irşad, davet ve tebliğ çalışmalarında başucu bir eser tarzında hazırlanmış bir eserdir.
20 Mart 1917’de Delhi’de doğdu. Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletine bağlı Muzaffernagar şehrinin Kandehle kasabasından birçok âlim ve sûfînin yetiştiği bir aileye mensuptur. “Hazratci” lakabıyla tanınan Kandehlevî, ilk eğitimini Cemâat-i Teblîğ’in kurucusu olan babası Muhammed İlyas Kandehlevî’den aldı.
Tebliğ Cemaati, Hindistan alt kıtasında, Muhammed İlyasKandehlevi ile başlayan Muhammed Yusuf Kandehlevi ile dünya çapında tebliğ hareketine dönüşen bir topluluktur. Osmanlı Devleti‟nin yıkılması ile İslam Dünyasının siyasi birliği derinden sarsılmıştır.21 Haz 2019
Hayatüs Sahabe M.Yusuf Kandehlevi tarafından kaleme alınan bir kaynaktır. Aynı zamanda da Hz. Muhammed ve ashabının yaşayışlarını ve o devir içerisinde bulunan müslümanların imanı ile sevgisini anlatan gür kitaplardır.
Hayatüs Sahabe 4 ciltlik hadis, müsned, tarih ve tabakat gibi pek çok kaynak aracılığı ile iktibas edilir. Sahabelerin hayatlarına ek olarak özelliklerini ve hatırlarını canlı tutmayı amaçlayan eserlerdir.
Sözlükte “açmak, yardım etmek; zafer” gibi mânalara gelen feth kelimesi (çoğulu fütûh, bunun da çoğulu fütûhât) tasavvufta “Allah’ın rızık gibi maddî, ilim ve mârifet gibi mânevî lutuflarını kuluna açması” anlamına gelir (Kâşânî, s. 135).
Fütuhat, zaferler, galibiyetler veya fetihlerle ilişkilendirilen zaferli olayları veya dönemleri ifade eder. Genellikle askeri zaferler veya coğrafi fetihlerle ilgilidir.
Fütüvvet ve melametin müşterek tavrını; başkasına yük olmamak, el emeğiyle geçinmek, insanların değer yargılarına aldırış etmeden Hakka kulluk olarak beyan edebiliriz.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…