El-Hasib esmasının Türkçe anlamı ise şöyledir. O, Allah ki; parçaları bütünüyle bilendir, hesap etmeden bilen, üstün niteliklere sahip olandır. Kıyamet günü kullarını hesaba çekecek ve sorgulayacak olan O’dur.25 Ağu 2023
Sözlükte “saymak, hesap etmek” anlamına gelen husbân (hisâb) masdarından sıfat olup “her şeyi saymışçasına bilen, hesaba çeken” demektir.
El-Hasîb zikir saati Zühre günü, Cuma gündür. El-Hasîb Faziletleri Nedir? – El-Hasîb ismi düşmanlarından korunmak ve geçim sıkıntısından kurtulmak için ”Ya Hasib Celle Celalühü” diyerek 80 kere okunmalıdır.17 Nis 2020
Sözlükte “saymak, hesap etmek” anlamına gelen husbân (hisâb) masdarından sıfat olup “her şeyi saymışçasına bilen, hesaba çeken” demektir.
Ayet Okunuşu. Fe in tevellev fe kul hasbiyallâh(hasbiyallâhu), lâ ilâhe illâ hûve, aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîm(azîmi).21 Oca 2022
Müstensih TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,eskimiş El yazması eserini el yazısıyla kopya eden kimse. Yazıları çoğaltma makinesi, teksir makinesi.18 May 2022
Bir metni kopya etme, sûretini çıkarma. Bu form aracılığıyla, sadece OSMANLILAR//8-mali-yapi maddesi ile alakalı mesajların iletilmesi rica olunur.
Müstensih: İstinsah eden, çoğaltan kişi. Osmanlı toplumunda herkes okuyup yazamaz, ama okuyup yazan herkes kitap çoğaltabilirdi—müstensih ve hattatların bir esnaf teşkilatı yoktu, yazma üretimi hiçbir grubun tekelinde değildi.6 Ara 2019
“İstisna” kökünden türetilmiştir ve “ayrı, özel, istisna edilen” anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla müstesna, genel kuralların dışında, özel veya istisna bir durumu ifade eder.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…