İnsanların yaptıkları iyilik ve kötülükleri yazan ve bu amaçla onları takip etmekle görevli bulunan melekler. Allah’ın emirlerine tam itaat eden iyi nitelikteki ruhanî varlıklara verilen ad.
Hafaza meleklerinin diğer ismi Kiramen Katibin olarak da bilinir. Hafaza melekleri insanlar tarafından koruyucu ya da memur melek olarak da bilinir. Allah’ın çok değerli katipleridir ve insanların yaptığı her şeyi bilirler. Takipçi melekler iyi kötü her şeyi bilirler ve bunun hesabını ahiret zamanına kadar tutarlar.11 Haz 2022
Cebrail vahiy meleği, İsrafil Sur meleği, Azrail ölüm meleği, Mikail ise rızık ve yağmur meleğidir.
Bunlar Büyük Melek Mikail, Büyük Melek Rafael, Büyük Melek Cebrail ve Büyük Melek Uriel’dir. Bununla birlikte, bazı Anglikan kiliselerinde yedi büyük meleğin tasvir edildiği vitraylar görmek mümkündür. Bu tasvir edilen büyük melekler, Mikail, Cebrail, Rafael, Uriel, Yofiel, Kamael ve Sadkiel’dir.
Bu dört melekten ikisi Hafaza Meleği, diğer ikisi de Kirâmen Kâtibîn’dir. Hafaza Melekleri insanı korumakla vazifelidirler, Kirâmen Kâtibîn de insanın işlediği sevap ve günahlarını yazarlar. Hafaza Melekleri devamlı insanla beraber bulunurlar.10 Eki 2007
5 – MS 64/67), İsa’nın vaazlarını ve öğretilerini pagan inanışındaki Roma dünyasına öğreten ilk Yahudi din adamı, ilk misyoner, elçi ve havariydi.
Anadolu’da, Yunanistan’da ve Roma’da dolaşarak paganları Hristiyanlığa çeken Aziz Pavlus’un mektupları, bu dinin en önemli eserleri arasında sayılıyor. Genel inanışa göre Aziz Pavlus İsa’dan sonra 65 yılında Roma’da İmparator Nero tarafından başı kesilerek öldürülmüştü.8 Ara 2006
5 – MS 64/67), İsa’nın vaazlarını ve öğretilerini pagan inanışındaki Roma dünyasına öğreten ilk Yahudi din adamı, ilk misyoner, elçi ve havariydi.
Aziz Pavlus’un Hayatı Paul (Pavlus), Hristiyanlığın erken gelişiminde etkili bir figürdü. Yazıları ve mektupları İncil’in önemli bir bölümünü oluşturur; Aziz Paul, ortaya çıkan Hristiyanlık dininin yönünü belirlemekte öncülük yapmıştır.
İsa’dan sonra onunla hiç karşılaşmamasına rağmen onun dilinden birçok şey söyleyen Pavlus ile birlikte Hıristiyanlık bambaşka bir görünüme sahip olmuştur. Bu noktada Pavlus Hristiyan toplumlarda Hıristiyanlığın mimarı misyonerliğin ise fikir babası olarak kabul edilmektedir.8 Ara 2017
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…