Hadid Suresi’nde Allah’ın sıfatlarından ilim ve kudretinden, iman etmenin ve ihsanda bulunmanın gerekliliğinden müminler ile münafıkların ahiretteki durumlarından, dünya hayatının anlamından, Hıristiyanlıktaki ruhban anlayışından bahsedilir. Ayrıca Levh-i mahfuz, Nuh, İbrahim ve İsa surede bahsedilen konulardandır.
Hadid Suresini kendine alışkanlık edinmiş olan kişilere birçok hediye ve bolluk verilir. Tüm hayırlı dilek ve hacetlerin kabul olması için kişinin mutlaka her gün 3. Ayetini 540 defa okuması gerekir. Bu şekilde duaya devam eden kişilerin tüm dileklerinin kabul olacağı belirtilir.
Hadid Suresi’nde Allah’ın sıfatlarından ilim ve kudretinden, iman etmenin ve ihsanda bulunmanın gerekliliğinden müminler ile münafıkların ahiretteki durumlarından, dünya hayatının anlamından, Hıristiyanlıktaki ruhban anlayışından bahsedilir. Ayrıca Levh-i mahfuz, Nuh, İbrahim ve İsa surede bahsedilen konulardandır.
Allah, kuşkusuz çok kuvvetli, çok güçlü olandır. [el-Hadid, 57/25]. Bu makale Hadid suresinin 25. ayetinde geçen “enzelnâ el-hadîd” ifadesinden yola çıkarak demirin hakikat anlamında gökten indirilip indirilmediğini ele almaktadır.
Bu surede Allah’a iman ve ibadetin önemine vurgu yapılırken, Hristiyanların inandığı ruhban anlayışı eleştirilmiştir. Hadid suresinin 3. ayeti, Müslümanlar için önemlidir. Bütün dileklerin ve hacetlerin kabulü için bu ayetin okunması gerekir.27 Oca 2022
Yahudi inancına göre melekler yaratılışın ikinci veya beşinci gününde ateşten yaratılmış saf ruhlardır. Rabbinik literatürde melekler insanlardan üstün görülmekte, ancak faziletli insanın meleklerden daha üstün olduğu belirtilmektedir.
Kuran’da çok sayıda surede Cebrail (a.s.)’dan bahsedilmektedir. Melekler arasında en üstün olan melek Cebrail (a.s. )’dır.30 Nis 2020
Eski Ahit’te İsrailoğulları’nın koruyucusu, birinci ve büyük reis, Yeni Ahit’te İblis’e karşı çıkan, baş melek ve göğün reisidir.
Musevilikte İsrailoğullarını kurtarmaya gelen koruyucu melek olarak Hz. Mikail (A.S) adlandırılır. Ayrıca gök ordusunun reisi olarak da adlandırılmaktadır. Musevilikte İblis’e karşı savaşan melek olarak da adlandırılmaktadır.30 Nis 2020
Bu meleklerden dört tanesi, büyük melekler veya dört büyük melek olarak anılır. Bunlar: Cebrâil, Mikâil, İsrafil ve Azrail’dir. Cebrail’in görevi peygamberlere vahiy getirmektir yani o Allah’ın emir ve yasaklarını peygamberlere getiren (ileten) melektir. Ayrıca Cebrail tüm meleklerin en büyüğü ve en üstünü anılır.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…