Hadid Suresini kendine alışkanlık edinmiş olan kişilere birçok hediye ve bolluk verilir. Tüm hayırlı dilek ve hacetlerin kabul olması için kişinin mutlaka her gün 3. Ayetini 540 defa okuması gerekir. Bu şekilde duaya devam eden kişilerin tüm dileklerinin kabul olacağı belirtilir.
Hadid suresi 9 ayeti okunuşu Sizi küfrün ve cehaletin karanlıklarından iman ve ilmin aydınlığına çıkarmak için kulu Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-e apaçık ayetler indiren O`dur. Şüphesiz Allah, size yol gösterici ve müjdeleyici olarak peygamberini gönderdiğinde size karşı çok şefkatli, çok merhametlidir.
EL-EVVEL: İlk, varlığının başlangıcı olmayan Allah c.c. EL-ÂHİR: Son, varlığının sonu olmayan Allah c.c. EZ-ZÂHİR: Varlığı her şeyde açıkça görülen Allah c.c.18 Nis 2023
O, Evvel’dir (Allah, her şeyden öncedir, varlığı Ezelidir). Ahir’dir (Kendisinden başka hiçbir şeyin kalmayacağı son ve tek gerçektir, Ebedidir). Zahir’dir (varlığı açık ve kesindir). Bâtın’dır (gerçek niteliği yaratılanların harika özellikleri içinde gizlidir).
Hadid Suresi’nde Allah’ın sıfatlarından ilim ve kudretinden, iman etmenin ve ihsanda bulunmanın gerekliliğinden müminler ile münafıkların ahiretteki durumlarından, dünya hayatının anlamından, Hıristiyanlıktaki ruhban anlayışından bahsedilir. Ayrıca Levh-i mahfuz, Nuh, İbrahim ve İsa surede bahsedilen konulardandır.
Kısa bir sûre olmasına rağmen Mâûn sûresinde inkârcıların, din konusunda samimiyetsiz ve iki yüzlü insanların ahlâkî ve içtimaî kötülüklerini tanıtmak suretiyle önemli mesajlar verilmiştir.
Maun Suresini okuyan kimsenin sözü geçer, sevilen kimse olur ve çevresinde etkinliği artar. Maun Suresini sıkıntılı dönemlerinde okuyan kimse sıkıntılarından kurtulur. Çocuğun üzerine okunması, Allah’ın izniyle onu her türlü afet ve tehlikelerden korur.
– Sıkıntılarından arınmak isteyenler Maun suresini okuyabilir. – Maun Suresini okumaya devam eden insanın vicdan ve merhamet duyguları artar. Yüce Allah’ın izniyle namaza devam etmesi kendisine kolay gelir. – Bu surenin çocuğun üzerine okunması, Allah’ın izniyle onu her türlü afet ve tehlikelerden korur.
7 âyettir. Mâ’ûn, yardım ve zekât demektir. Mekke döneminde inmiştir.
Kuran-ı Kerim’in 107. suresi olan Maun Suresinde söz edilenler şu şekildedir: Hesap günü ve ahireti inkar eden kişilerden bahsedilir. Yoksul, düşkün ve fakirlere yardım eli uzatmayan ve onları doyurmayanlardan bahsedilir. Yetim ve öksüzleri dışlayanlardan söz edilir.25 Eyl 2020
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…