Sapanıyla rakibinin karşısına çıkar ve Golyat ile mücadele başlar. Rab’bine sığarak dev cüsseli Golyat’ın üzerine yürüyen Davut’un sapanıyla attığı taş iri cüseeli savaşçının alnının ortasına yapışır ve Golyat yüzükoyun yere düşerek orada ölür.
Kur’ân-ı Kerîm’de Câlût olarak adlandırılan bu kişinin ismi Ahd-i Atîk’te Golyat şeklinde geçmektedir.
Kur’ân-ı Kerîm’de Câlût olarak adlandırılan bu kişinin ismi Ahd-i Atîk’te Golyat şeklinde geçmektedir.
Daha sonra Tâlût kumandasındaki İsrâil ordusu Câlût ve ordusuyla savaşıp onları yenmiş, Dâvûd da Câlût’u öldürmüştür (el-Bakara 2/246-251). Kur’ân-ı Kerîm’de Câlût olarak adlandırılan bu kişinin ismi Ahd-i Atîk’te Golyat şeklinde geçmektedir.
Davut Filistili Golyat’ı sapan ve taşla yendi. Elinde kılıç olmaksızın onu yere serdi.
Şâh-ı Nakşibend, 1338’de Buhârâ yakınlarında bulunan Kasr-ı Ârifân köyünde doğdu. Semerkand’da ilim tahsil etti. Tasavvuf terbiyesini Seyyid Emir Külâl’den aldı. Şâh-ı Nakşibend, Hanefî mezhebine bağlıydı.27 Eki 2018
Nakşibendiyye tarikatının kurucusu Bahâeddin Nakşibend’in mürşidi.
Nakşibendilik tarikatı ise kökenini soy olarak Ali ve altıncı imam Cafer-i Sadık’a dayandırmaktadır. Fakat tarikatın kurucusu olarak adı geçen Bahaddin Nakşibend’in Ali’yle dolayısıyla peygamber Muhammed ile herhangi bir soy bağı yoktur.
Kullanıcılar şunları da aradı
Bahâeddin Nakşibend’e (ö. 791/1389) nisbet edilen tarikat. Nakşibendiyye tarikatının kurucusu Bahâeddin Nakşibend’in mürşidi. Orta Asyalı Hâcegân tarikatı şeyhi.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…