Türkçedeki kelimenin tanımı “felsefe ile ilgilenendir.” Antik yunandaki Philosophos kelimesi ise ilk olarak pisagor tarafından kullanılmış olup o zamanlar yunan düşünürlerine verilen bir addır ki bunlara bilim adamlarıda dahildir. örneğin astronomi filozofu ya da matematik filozofu gibi.3 בנוב׳ 2021
Felsefe; varlık, bilgi, değerler, gerçek, doğruluk, zihin ve dil gibi konularla ilgili soyut, genel ve temel problemlere ilişkin yapılan sistematik çalışmalardır. Felsefe ile uğraşan kişilere filozof denir.
– Şüphecilik.
– Sorgulayıcılık.
– Felsefik yanıt arama çabası
– Çok düşünme ve tartışma.
– Doğrunun doğru, yanlışın yanlış olamayacağına kafa yorma.
– Olayları kabullenmeme, sorgulama.
Filozofu diğer insanlardan ayıran özellik: Onun kendi kendine soru soran kişi olmasıdır. sunandır. Filozof düşünceleriyle evrensel bir bilince Sahip bir evren vatandaşıdır. Filozof tüm insanlığın sorunlarını kendine problem edinir.
Modern anlamda bir filozof, estetik, etik, epistemoloji, bilim felsefesi, mantık, metafizik, sosyal teori, din felsefesi ve siyaset felsefesi gibi bir veya daha fazla felsefe dalına katkıda bulunan bir entelektüeldir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…