Yoksulluk ile fakirlik arasında fark vardır. Fakirlik, üstesinden gelinebilen. Ama yoksulluk müzminleşmiş, demir gibi katılaşmış ve elem verici bir hale gelmiş, çözümü çok zor olan bir yapıyı temsil eder olmuştur. Onun içindir ki Yüce Allah, Hacc 28’de bu kavramları ayrı ayrı kullanmaktadır.31 בדצמ׳ 2010
Kaynaklarda kimlere fakir ve miskin denileceği konusunda çeşitli tanımlar yapıla gelmiştir. Bu konuda farklı görüşler olsa da genel olarak nisab miktarı malı olmayan ve aslî ihtiyaçlarını karşılayamayan kimselere fakir, hiç malı olmayan ve dilenmek zorunda kalan kimselere de miskin denileceği ifade edilmiştir.
– Dinin yasaklarını yapmak.
– Halka yalan söylemek.
– Sabah vakti uyumak.
– Günde 8 saatten fazla uyumak.
– Çıplak uyumak ve o şekilde küçük abdest yapmak.
– Bilerek ekmek ufaklarını dökmek.
– Cünüp iken, ağzını çalkalamadan yemek yemek.
– Gece vakti evi süpürmek.
Yoksulluk, kader değildir. İnsanları yoksullaştıracak her türlü tutum, davranış ve uygulama kader değil, küfürdür. İslam Peygamberi, yoksulluğun kader değil neredeyse küfre denk olduğunu şöyle ifade etmektedir: “Nerede ise fakirlik, küfre denk olacaktı.”14 באוק׳ 2020
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…