Ezanın kutsal olduğuna dair Kuran ve Hadislerde bir mesnet yoktur. Bir kere ezan Kuran’da yoktur. Kuran’da kutsal olduğu söylenmeyen şey kutsal olamaz. Ezana inandığı için, ezan bahanesiyle, hiç kimse kendisini kutsal yapamaz.14 Mar 2019
Ezanın önemi nedir?
Ezan İslami açıdan büyük öneme sahip bir çağrı yöntemidir. Müslüman olan herkesin ezan okunduğunda dinlemesi ve ezana hürmet edilmesi hadislerde bildirilmektedir. Ezan okunan bölgede İslam’ın varlığını ve orada Müslümanların yaşadığını işaret eden önemli sembol olarak yer almaktadır.29 Ağu 2023
Ezanın önemi nedir kısaca?
Ezân, İslâm’ın şiârı (sembolü) olup, müekked bir sünnettir. Ezân aracılığıyla halka hem namaz vaktinin girdiği ilan edilmekte, hem de Allah’ın eşsiz büyüklüğü, Hz. Peygamber’in (s.a.s.) O’nun kulu ve elçisi olduğu ve namazın kurtuluş yolu olduğu ilan edilmektedir.
Ezan ne demek sorularla islamiyet?
Müslümanlara, günde beş kez, belli bir yerde namaz kılmaları ve namaz için toplanma vaktinin geldiğini ilân etmek, namaz için yapılan çağrı. Arapça bir kelime olan ezan; bildirmek, ilân etmek demektir.
Şems ile Mevlana arasında kaç yaş var?
Eflâkî, Şems’in Konya’ya 26 Cemâziyelâhir 642 (29 Kasım 1244) tarihinde geldiğini söyler (Âriflerin Menkıbeleri, II, 193). Buna göre Konya’ya geldiğinde Şems’in altmış, Mevlânâ’nın otuz sekiz yaşında olduğu anlaşılmaktadır.
Şems kime aşıktı?
ahmet ümit’in bab-ı esrar kitabında gayet güzel bir şekilde anlatılmakta ve günümüzden bir hikaye ile çok güzel bir edebiyat ile harmanlanmıştır.
Mevlana oğlunun cenaze namazını neden kıldırmadı?
Çelebi’nin cesedi Konya’ya getirildiğinde Mevlana namaz kıldırmaz; çünkü oğlu meşru Moğol yönetimine karşı başkaldırmış bir asidir.3 Ağu 2022
Mevlana ve Şems ne zaman karşılaştı?
Gerçekten de Mevlâna büyük bir ilim ve din bilgini olmuş, İplikçi Medresesi’nde vaazlar veriyordu. Medrese kendisini dinlemeye gelenlerle dolup taşıyordu. Mevlâna 15 Kasım 1244 yılında Şems-i Tebrizî ile karşılaştı.
Şems Mevlanadan neden ayrıldı?
sems mevlana’yi iki kez terk etmiştir, ilkinin sebebi de ikincisinde kendisini ölüme götüren kıskançlık ve husumete daha fazla dayanamaması şeklinde özetlenebilir. mevlana yıllar süren arayıştan sonra şems’in tebriz’de olduğunu duyar ve oğlunu oraya gönderir “onu bana getir”. oğlu şems’i bulduğunda şems tavla …