Eyüp ismi Arapça kökenli bir isim olmakla beraber, anlamı ıstırap çeken kişidir. Eyüp ismi sadece erkek çocuklar için kullanılır ve rengi mavidir.20 Tem 2021
Eymen ismi Arapça kökenli bir isimdir ve Kuran-ı Kerimde yer almaktadır. İsim Kuran’da Meryem suresi, Taha suresi ve Kassas sureleri içinde bulunan ayetlerde geçmektedir. Bu ayetlerde Eymen isminden Allah tarafından korunan ve talihli kimseler olarak bahsedilmektedir.15 Ağu 2023
Türkiye’de Eyüp ismini kullanan 62.140 kişi bulunmaktadır. İstanbul’da Eyüp ismini kullanan 16.102 kişi bulunmaktadır. Ankara’da Eyüp ismini kullanan 2.643 kişi bulunmaktadır.30 May 2023
İbranicede Eyob ( אִיּוֹב, `Iyyōḇ) olarak geçen isim, Septuaginta’da Iob şeklini almıştır. Martin Luther tarafından yapılan Kitâb-ı Mukaddes çevirisinde İbranicedeki Alef harfinin telaffuzunu korumak isteyen Luther, ismi Hiob olarak çevirmiştir. Türkçeye muhtemelen daha sonraları Arapçadan Eyüp olarak geçmiştir.
Eyüp ismi Kuran-ı Kerim’de geçmektedir. Zaten Arapça kökenli bir sözcüktür. İsmi taşıyan Eyüp peygamber dolayısıyla Kuran’daki ayet ve surelerde bu isme rastlanmaktadır. Eyüp ismi Kuran’daki Sad Suresinin 41. ayetinde ve Enbiya Suresinin 83. ayetinde geçmektedir.25 Eyl 2023
Bu aradaki ilgi ve “mantık” kavramının içeriği, aşağıda işaret edileceği gibi, tarihsel gelişim içinde değişip zenginleşerek ve derinleşerek günümüze kadar gelmiştir. Mantığın bir bilim olarak Aristoteles (ö. MÖ 322) tarafından kurulduğu kabul edilir.
Mantık disiplininin sistematik kurucusu Aristoteles’in (M.Ö. 384–322) mantıkla ilgili eserleri Organon adı altında toplanmıştır.
İslâm kültür dünyasında mantık çalışmaları Aristo’nun eserlerinin Arapça’ya çevrilmesiyle başlamıştır. Grek mantığının Arapça’ya tercümesi çalışmalarının IV. (X.) yüzyıllarda doruk noktasına ulaştığı bilinmektedir.
Bir disiplin olarak Aristoteles tarafından kurulmuştur. Aristoteles’den etkilenen Farabi tarafından iki kısımda kategorize edilmiştir. (düşünce ve sonuç) İbn-i Sina geçicilik ve içerme arasındaki ilişkiyi geliştirmiştir. Çağdaş zamanlarda Frege, Russell ve Wittgenstein önemli katkılar yapmıştır.
Felsefe. İbni Sina, erken İslam felsefesi üzerine, özellikle mantık, etik ve metafizik konularında geniş çapta eserler yazmıştır. Bu eserler arasında Mantık ve Metafizik adlı incelemeler bulunmaktadır. Eserlerinin çoğu, Orta Doğu’daki bilim dili olan Arapça’da—ve bazıları Farsça olarak yazılmıştır.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…