i. (< esirge-y-ici) Esirgeyen, merhamet edip koruyan (Allah).
Allah korusun (veya saklasın) TDK sözlük anlamı şu şekildedir: Tanrı tehlikeye, kötü duruma düşürmesin anlamında kullanılan bir söz.17 May 2022
Tevbe Suresi hariç tüm surelerin başında besmele var, “Esirgeyen ve bağışlayan Allah adıyla” demek.
Dinimizde ”bağışlamak”, ”merhamet göstermek”, ”korumak” ve ”rahmet etmek” anlamına gelir. Yeni doğan bir bebeğe uzun ömür dilemek için ”Allah Bağışlasın” denir.11 Mar 2021
“Yaymak, genişletmek, uzatmak” anlamındaki bast kökünden sıfat kuruluşunda bir isim olup Allah’a nisbet edildiğinde “rızkı genişleten, lutuf ve keremini esirgemeyen; ruhları bedenlerine yayan” mânalarına gelir.
Bir diğer deyişle Allah Teala bütün kullarının ihtiyaçlarını karşılayıp onların rızkına kefildir. Esma-ül Hüsna’da yer alan her isimde olduğu gibi Er-Rezzak da faziletli zikirler arasında yer alır. Sabah namazından sonra çekilen Ya Rezzak zikri haneye bereket getirir.25 Ağu 2023
– Her gün sabah namazından sonra 72 kere Ya Bâsit ismi zikredilir ise zikreden kişinin rızkı bollaşır.17 Nis 2020
“Yaymak, genişletmek, uzatmak” anlamındaki bast kökünden sıfat kuruluşunda bir isim olup Allah’a nisbet edildiğinde “rızkı genişleten, lutuf ve keremini esirgemeyen; ruhları bedenlerine yayan” mânalarına gelir.
Allah lütufta bulunan, kudretli yaratıcıdır. Kullarına dostluk eder. Onlara yardım eder, bolluk bereket verir. El basıt esması kulların Allah’ın dostluğunu kazanmak ona ibadet etmek, yardım dilemek için zikredilmektedir.1 Eyl 2023
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…