Kur’an, İslam’ın kutsal kitabıdır ve Müslümanların inancına göre Allah tarafından Hz. Muhammed’e vahiy yoluyla gönderilmiştir. Kur’an, hem dinî hem de ahlaki konuları ele alan bir rehberdir ve Müslümanlar için hayatın her alanında bir yol gösterici olarak kabul edilir. Bu sebeple, Kur’an’da yer alan isimler ve konular önemli bir konudur.
Bu makalede, “Emir” isminin Kur’an’da geçip geçmediği araştırılmıştır. “Emir”, Arapça kökenli bir isim olup “emretmek, buyruğunda bulunmak” anlamına gelir. Makalede, Kur’an’ın birçok ismi ve konuyu ele aldığı belirtilerek, “Emir” isminin de bu bağlamda potansiyel olarak yer alabileceği ifade edilmiştir.
Ancak araştırmalar sonucunda, “Emir” isminin Kur’an’da geçmediği saptanmıştır. Makale, Kur’an’ın isim olarak sadece Allah’a atıfta bulunabilecek kelimeleri içerdiğini ve bu kapsamda “Emir” isminin yer almadığını vurgulamıştır.
Makalede ayrıca, Kur’an’ın başka isimlere ve konulara ne kadar geniş bir yer verdiği belirtilmiştir. Kur’an’da Allah’ın başka isimleri de sıklıkla geçer ve her bir isim, Allah’ın farklı sıfatlarını ve gücünü ifade etmektedir. Dolayısıyla, her ismin farklı bir anlamı ve önemi vardır.
Sonuç olarak, “Emir” isminin Kur’an’da geçmediği ve Kur’an’ın sadece Allah’a ait isimleri içerdiği sonucuna varılmıştır. Bu bağlamda, “Emir” ismi, İslam’da önemli bir yeri olmasına rağmen Kur’an’da yer almamaktadır.
Asaf İsmi Kur’an’da Geçiyor Mu? Asaf ismi direk biçimde Kur’an ayetlerinde geçmez. Fakat buna rağmen Neml Suresinde anlatılan Hazreti Süleyman kıssalarında bulunan vezir, Asaf olarak yorumlanmıştır. Bahsedilen vezirin Asaf olduğuna inanılmaktadır.4 May 2023
Asaf ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir ve Asaf ismini koymak caizdir.23 Oca 2023
Emir isminin birden fazla anlamı vardır. Emir ismi asıl olarak buyruk, komut anlamlarına gelmektedir. Emir ismi aynı zamanda bir kavim, aşiret ya da ülkenin başı anlamlarına gelir. Ek olarak, prens, şehzade anlamlarına gelir.25 Eyl 2023
Emir Asaf İsmi Kur’an’da Geçiyor mu? Emir Asaf isminin çocuklarına vermek isteyen kişilerin araştırdığı konulardan birisi de Kur’an’da geçip geçmediği olarak ifade edilebilir. Ancak Emir Asaf isminin Kuran’da geçmediği söylenebilir.25 Eyl 2023
Avret yerleri, erkek ve kadında örtülmesi farz olup başkalarına gösterilmesi harâm olan uzuvlardır. Erkeklerde avret yerleri, göbekten diz kapağının altına kadar olan kısımdır. Kadınlarda ise avret, yüz, el ve ayaklar dışında bütün vücuttur.
Kadının göğsü, bunun hizasında bulunan sırt kısmı, kolları, boynu, başı ve dizden aşağısı hafif avrettir. Galiz avreti ise bunlar dışında kalan yerleridir.
Peygamber bir hadisinde, “Müslüman erkeğin uyluğu (diz kapağı ile kalçası arası) avrettir” buyurmaktadır (Müsned, III, 478). Diğer bir hadiste de erkeğin örtülmesi farz, bakılması haram olan yerlerinin “göbeği ile diz kapağı arası” (Ebû Dâvûd, “Libâs”, 37; Dârekutnî, I, 230, 231) olduğu belirtilmiştir.
Tanımlar değişiklik gösterir, ancak genellikle bunlar cinsel uyarılma, üreme ve dışkı ve ilgili maddenin ortadan kaldırılmasıyla ilgili kısımlardır. Kadınlar için: vulva (pudendal yarık dahil), vajina ve göğüsler.
Sünnî tefsirlerde avret, vücudun göbekten dizlere kadar olan kısmına işaret eder. Maliki, Şafii, Hanefi ve Hanbeli mezhepleri göbeğin dahil olduğunu gözlemlemektedir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…