Bazı bilgilerin kolay öğrenilmesi ve hatırda tutulması için manzum olarak yazılan 1000 beyitlik eserlere verilen ortak ad. Arap dili âlimi, edip ve şair.
Irakî Hafız Zeynuddin Ebu’l-Fadl Abdurrahim b. Hasan b. Abdurrahman el-Irakî’nin Hadis Usulune dair yazdığı eser.
Bazı bilgilerin kolay öğrenilmesi ve hatırda tutulması için manzum olarak yazılan 1000 beyitlik eserlere verilen ortak ad.
Hz. Ebubekir’in halife olduğu 2 yıllık dönemde, Suriye ve Irak fethedilmiş, İslam hızla yayılmaya devam etmiştir.24 Ağu 2021
Ridde Savaşları (Arapça: حروب الردة), Muhammed’in ölümü sonrasında kitlesel dinden dönme (irtidad) olayları üzerine, ilk halife Ebu Bekir tarafından 632-633 yıllarında yapılan askerî harekât ve savaşlardır.
“Riddet” de denilen “irtidadın” sözlük anlamı; bir şeyden başka bir şeye dönmek demektir. Buna göre mürted (irtidat eden), İslam dininden küfre, inkara dönen kişi demektir.
Ebubekir’in ilk halife olması ile başlayan Dört Halife Dönemi; Arap yarımadası dışında ilk İslam fetihlerinin yaşandığı dönem olarak öne çıkmaktadır. Suriye, Mısır, Kuzey Afrika ve İran gibi coğrafyalar bu dönemde fethedilmiş ve İslam dini bu coğrafyalara yayılma imkânı bulmuştur.9 Şub 2023
– Ridde Savaşları
– Sasani İmparatorluğu’ndan Irak’ın alınması
– Bizans İmparatorluğu ile Suriye için savaşlar.
– Kuran’ın derlenmesi.
– Ölümü
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…