El-Müntekim Ne Demek? – YouTube. Müntakım; (İntikam alan): Yadırgayıp ayıplayan, suçluyu cezalandıran, öç alan.20 May 2022
Sözlükte “şiddetle ayıplamak, suçluyu cezalandırmak” anlamındaki nakm (nükūm) kökünün “iftiâl” kalıbından türemiş bir sıfat olan müntakım “yadırgayıp ayıplayan, suçluyu cezalandıran, öç alan” mânalarına gelir (İbnü’l-Esîr, en-Nihâye, “nḳm” md.; Lisânü’l-ʿArab, “nḳm” md.).
El-Müntakim ismi azamı, Allah’ın suçluları adaleti ile cezaya çarptıran olduğunu ifade etmektedir. Bu kapsamda, Allah kendisine isyan edenleri ve azgınları şiddetli bir biçimde cezalandırmaktadır. Allah’a bu esma ile dua eden bir acizin intikamını Allah onun yerine almaktadır.17 Nis 2020
Allah’a bu esma ile dua eden bir acizin intikamını Allah onun yerine almaktadır. Bu sebeple El-Müntakim sıfatı, aynı zamanda zarar verenin yaptığını karşılıkla ödeştiren olarak ifade edilmektedir. El-Müntakim Faziletleri Nedir? El- Müntakim genellikle zulüm ve düşmanın kötülüğünden kurtulmak için okunan bir esmadır.17 Nis 2020
Her gün 630 kere El- Müntekim esmasının okunması ile kişiye kimse hiçbir şekilde zarara veremez. Zarar vermeye çalışanları Allah zarara uğratır. Kahır ve helak edilmiş olan bir kişiye 7 gece devamlı 3969 defa El- Müntekim okumak ve sonunda da Ya rabbi- Ya Cebbar-Ya müntekim sana sığınıyorum denilmektedir.13 Ara 2023
Tufan yükseldi ve bütün yeryüzünü kapladı. Adem’le Nuh arasında 2200 yıl vardır. İnanca göre Tufan 40 yıl sürmüştür.
Hz. Nûh’un kavminin cezalandırılması için meydana gelen büyük su felâketi. Büyük peygamberler arasında sayılan, kendisine inanmayan kavmi tûfan ile helâk edilen peygamber.
Nuh, ailesi ve dünyadaki her hayvandan birer çift ile gemiye girdi. Nuh’un Gemisi anlatısına göre, gemi 150 gün boyunca devam eden Büyük Tufan süresince suda kaldı ve suların çekilmesi ile beraber Ağrı Dağı’na oturdu. Kuran-ı Kerim’de de Nuh’un Gemisi anlatısı bulunmaktadır.
Allah Teala, Nuh Aleyhisselam’ı kavmine yalnızca Allah’a ibadeti emretmesi, put ve benzeri olan ortaklardan engel olması için peygamber olarak göndermiştir. Nuh Aleyhisselam, şayet kavmi Allah’a iman etmezler ve kendisine muhalefet ederlerse Allah’ın onlara büyük bir azap ile azap edeceği ile korkuttu.
Allah Teala, Nuh Aleyhisselam’ı kavmine yalnızca Allah’a ibadeti emretmesi, put ve benzeri olan ortaklardan engel olması için peygamber olarak göndermiştir. Nuh Aleyhisselam, şayet kavmi Allah’a iman etmezler ve kendisine muhalefet ederlerse Allah’ın onlara büyük bir azap ile azap edeceği ile korkuttu.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…