İslâmî literatürde dinler ve mezhepler tarihiyle ilgili eserlerin ortak adı. Milel kelimesi Arapça’da millet (din ve şeriat), nihal de nihlenin (din, dinî zümre, mezhep) çoğuludur (Lisânü’l-ʿArab, “mll” ve “nḥl” md.leri).
Dr., Marmara Üniversitesi İlahiyat Fak.Dinler Tarihi Anabilim Dalı. İslam dünyasında dinlere ilişkin en özgün eserlerden biri şüphesiz Şehristânî’nin (v. 1153) kaleme aldığı el-Milel ve’n-Nihal adlı eseri- dir.
Bütün ithamlara rağmen Şehristânî bir Sünnî olup Ebü’l-Hasan el-Eş’arî taraftarıdır.
El-Milel ve’n-Nihal veya Milel ve Nihal (Arapça: الملل والنحل), İslam alimi Şehristanî’nin kaleme aldığı dinler, mezhepler ve felsefe tarihine dair eser.
Erkeğin kefeni kamîs, izâr ve lifâfe adı verilen üç parça bezden oluşur. Kamîs boyun kısmından ayaklara kadar uzanan ve gömlek yerine geçen, izâr da don veya eteklik yerini tutan ve baştan ayağa kadar uzanan bir bezdir. Lifâfe ise sargı yerinde olup baştan ayağa kadar uzanarak baş ve ayak taraflarından düğümlenir.
– Kefen ölen insanların gömülmeden hemen önce sarıldığı bir bezdir. …
– Kefen modelleri beyaz renkte, pamuksu kumaşlardan tasarlanır. …
– Kefen ölçüleri erkekler için 10 metre ve kadınlar için 12 metre olarak kabul edilir.
– Kefen seti içerisinde yer alan peştamallar, yıkama sonrasında ölünün kurulanması amacıyla kullanılır.
Kefenlerin Ölçüleri Nelerdir? Kefen ölçüleri erkekler için 10 metre ve kadınlar için 12 metre olarak kabul edilir.
Erkekler için, kamis, izar, lifafe; kadınlar için ise, kamis, izar, lifafe, baş örtüsü ve göğüslerin üzerine bağlanan bezden ibarettir. Yeteri kadar bez bulunamayacak olursa, erkekler için izar ve lifafe, kadınlar için de izar, lifafe ve baş örtüsü kâfi görülür. Bu kadar da bulunamazsa, cenaze bir beze sarılıp gömülür.
Kefen ölçüleri erkekler için 10 metre ve kadınlar için 12 metre olarak kabul edilir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…