– 2 rekat namaz kılındıktan sonra, 100 defa ya da 200 defa bu İsmi Şerifi zikreden kişi, ibadet açısından batınen ve zahiren kuvvetli hale gelir, Farklı sayılarda ve zamanlarda okumak suretiyle El-Kâdir faziletleri üzerinden güçlü hale gelebilirsiniz.14 Nis 2020
Allahu Teala, kıyamet gününde herkesi diriltecek ve dünyada yaptıklarından hesaba çekecektir. El Kadir, kudreti, rahmeti ve ilmi gibi sınırsız olan anlamına gelir. Günde 33 kere Ya Kadir ve Ya Muktedir esmalarını zikredenlerin kalbine nur ve iman dolar. Ya Kadir zikri insanı her türlü musibetten ve hastalıktan korur.25 Ağu 2023
Kadîr isminin kādire göre daha vurgulu bir mânaya sahip olduğu kabul edilmiştir. Kur’an’da kādir insanlara da izâfe edildiği halde kadîr sadece Allah’ı nitelemiştir.
Sözlükte “gücü yetmek; ölçü ile yapmak, planlamak; kıymetini bilmek; rızkını daraltmak” anlamlarına gelen kadr (kudret) kökünden sıfat olup “her şeye gücü yeten” demektir (Râgıb el-İsfahânî, el-Müfredât, “ḳdr” md.; Lisânü’l-ʿArab, “ḳdr” md.).
Bir dileği olan kişi bu sureyi 41 defa okursa dileği gerçekleşmektedir. Sabah ve akşam namazlarından sonra bu surenin üç defa okunması kişilerin sıkıntılardan ve gelebilecek kötülüklerden korunmasına yardımcı olmaktadır. Kadir Suresini okumayı alışkanlık haline getiren kişilerin kazançları artar.
Mutasavvıf TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,din bilgisi Tasavvuf inançlarını benimseyerek kendini Tanrı’ya adamış kimse, İslam gizemcisi, sufi.18 May 2022
Hoca Ahmed Yesevî
—————–
Doğum
Ölüm
Takma ad
Meslek
Mutasavvıf (Arapça: متصوف), tasavvuf ehli olan, herhangi bir tasavvuf yolunda mertebe kat etmiş kişidir.
Tarihte bilinen ilk büyük Türk mutasavvıfı unvanını taşır. Tam adı: Ahmed bin İbrâhim bin İlyâs Yesevî idi. Yesevîlik adı verilen tasavvufî akımının mimârı olan “Hazret-i Türkistan” nâmıyla da meşhur “Hâce Ahmed Yesevî” bir İslâm âlimidir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…