El-Cebbar, İslam inancında yer alan Allah’ın isimlerinden biridir ve “zorlayıcı” ya da “düşmanlarını yenilgiye uğratan” anlamına gelir. Bu isim, insanlara ve hayata egemenlik ve otorite sahibi olan Yüce Yaratıcıyı anlatır. El-Cebbar olarak bilinen Allah, her türlü zorluğun üstesinden gelmeye ve insanların düşmanlarına karşı güçlü durmalarını sağlamaya yardımcı olur.
El-Cebbar isminin anlamı, insanlara güç ve direnç verir. İnsanlar, hayatta karşılaştıkları zorluklara karşı koyarken ve direndikçe El-Cebbar’ın enerjisinden yararlanabilirler. Bu isim, insanların dayanıklılıklarını artırır ve onları mücadeleleri sırasında destekler.
El-Cebbar ismi aynı zamanda düşmanlarla mücadelede yardımcı olur. İnsanlar, kötü niyetli insanlar, sıkıntılar ve engellerle karşılaştıklarında, bu ismi hatırlamak ve güçlerini El-Cebbar’dan almak, onları zafer elde etmeye ve zorlukları yenmeye teşvik eder.
El-Cebbar, insana içsel güç verir ve kişinin yenilmez bir ruhu olmasını sağlar. Bu ismi hatırlamak ve onunla bir bağlantı kurmak, insanlara cesaret ve kararlılık kazandırır. Zor zamanlarda bile umudu koruyabilmek, El-Cebbar ismini hatırlamakla mümkündür.
Sonuç olarak, El-Cebbar ismi insanlara zorluklarla mücadele etme cesareti ve dayanıklılık kazandırır. Bu isim, insanlara içerisinde bulundukları zor durumları aşma konusunda yardımcı olur ve düşmanlara karşı güçlü durmalarını sağlar. El-Cebbar’ın enerjisini anlamak ve bu ismi hatırlamak, insanlara güç ve direnç kazandırır ve onları yenilmez kılar.
5 vakit namazdan sonra 1100 kere ” Zü’l-Celâl-i Ve’l-İkrâm celle celâlühû ” zikrine devam edenin her isteği olur, mesleğinde ilerler, geçim sıkıntısı çekmez, kısmeti açılır ve her kes tarafından sevilir.15 Mar 2022
Bol rızık ve bereket için ayrıca kısmet kapılarının açılması için 1306 defa “Ya Cebbar Ya Zü’l-celali ve’l-ikram” denerek zikir yapılmaktadır. Düşman ve kötü insanlardan korunmak için 824 defa Ya Cebbar okunur.17 Nis 2020
El-Cebbar Esmasının Anlamı Nedir? Azamet ve kudret sahibi anlamına gelen El-Cebbar, dileğini yapan ve yaptıran demektir. Kırılanları onaran, noksanlıkları tamamlayan, dilediklerini yaptırmak için muktedir olan Allah’tır anlamını taşır. İstediğini zorla yaptırma gücüne sahip olandır.17 Nis 2020
Zül-Celal Vel İkram Ne Demek? Zül-Celal Vel İkram; esması bize Allah’u Teala’nın ululuğunu, yüceliğini, azamet ve büyüklüğünü anlatan bir esmasıdır. Allah’ u Teala kayıtsız şartsız azamet sahibidir. Allah’u Teala hiçbir karşılık beklemeksizin ihsanda bulunan ve daime verendir.25 Ağu 2023
Birinci örnek Hulefâ-yi Râşidîn’den Muaviye’ye geçiş, ikincisi ise kendi dönemindeki Muvahhid- lerdir. İbn Rüşd “bu suretle felaket kapıları açılmıştır” şeklinde bir ifadede bulunmamaktadır.
Onları şöyle tespit ettik: Ebu Bekir, Ömer, Osman, Ali, Hasan, Muaviye, Yezid, Muaviye ibn Yezid, Mervan, Abd ul-Malik ibn Mervan, Yezid bin Abd ul-Malik, Mervan bin Muhammed bin Mervan, As- Saffah… Bunları Benî Abbas’tan yirmiyedi halife takip etmiştir. Bunların oniki’sini alırsak, sadece Süleyman’a kadar varırız.
Seçim Hz. Ali ve Hz. Osmân arasında geçti. Nihayetinde Muhacirler, Ensâr ve garnizon şehir komutanları Mescidi-i Nebevi’de toplandı Abdurrahmân bin Avf, Osmân bin Affân’ı halife olarak ilan etti.
Ebu Bekir’e biat edilmesi ile başlayan, ardından Hz. Ömer ve Hz. Osman ile devam eden ve son olarak Hz. Ali’nin hilafetiyle nihayete eren döneme Dört Halife dönemi denir.
Böyle bir zulüm karanlığında hikmet-i ilahi tecelli etmiş, İslam’ın nurunu ve adaletini yeniden tesis eden Ömer bin Abdulaziz halife olmuştur. İslam tarihinde kendisinden haklı olarak ‘5. Halife’ ya da ‘2.Ömer’, olarak söz edilmesinin ana sebebi; onun Kur’an ve sünnete uygun adaletli idareyi yeniden tesis etmesidir.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…