İslam Peygamberi Muhammed’in ev ahalisi için kullanılan bir terimdir. Ehl-i beyt deyimi Kur’an’da da geçer. Ehl-i beyttten olmak, İslam toplumunda özel bir statü ve seçkinlik anlamına geldiği gibi Şii Müslümanlara kendilerine özel bir gelir tahsis edilmiştir.
Ehli Beyt; İslami kültürde sadece Hz Peygamber’in (sas) ailesi ve soyundan gelenleri ifade eden bir terim olarak kabul edilir. Hz Peygamber’in (sas) ev halkı; Âl-i Muhammed, Âl-i Mustafa, Âl-i Ahmed, Âl-i Nebi, Âl-i Rasul, Haneden-ı Nebi, Âl-i Aba, Âl-i Kisa gibi tabirlerle anılır.20 בספט׳ 2018
Hz. Muhammed’in ev halkına ehl-i beyt denir. Alevilik inancında önemli bir yer tutan 12 imam anlayışı da ehl-i beyte dahildir. Bu kişilerin ortak özellikleri, peygamber efendimizin İslam’ı yayma mücadelesinde en ön saflarda yer almalarıdır.22 בפבר׳ 2021
Câhiliye devri Arap toplumunda kabilenin hâkim ailesini ifade eden Ehl-i beyt tabiri, İslâmî dönemden itibaren günümüze kadar sadece Hz. Peygamber’in ailesi ve soyu mânasına gelen bir terim olmuştur.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…