Ali’nin lakabı. “Toprağın babası, toprağa bulanmış kimse” anlamındaki bu lakap Hz. Ali’ye Resûl-i Ekrem tarafından verilmiştir.
“Toprağın Babası”, Hazreti Ali’ye verilen çeşitli lâkaplardan biri olan “Ebû Türâb”ın Türkçesidir. Bilindiği gibi Hazreti Ali, “Esedullah” (Allah’ın Aslanı), “Ebül’l-Hasan” (Hasan’ın Babası), Haydar (Aslan), el-Murtazâ gibi isimlerle de anılmaktadır.
Hz. Ali’nin lakabı. “Toprağın babası, toprağa bulanmış kimse” anlamındaki bu lakap Hz.
Kendisine Hazreti Peygamber tarafından verilen “Ebu Türab” lakabından başka “el-Murtaza”, “Allah’ın aslanı” ile zulüm ve haksızlıklar karşısında geri atmaması sebebiyle “Haydar-ı Kerrar” gibi lakapları vardı.26 Oca 2019
Nahşeb’de (Nesef) doğdu.
Meal (Kur’an Yolu) Sonunda Firavun boğulmak üzereyken şöyle dedi: “Elhak inandım ki, İsrâiloğulları’nın iman ettiğinden başka tanrı yokmuş! Ben de artık kendini O’na teslim edenlerden biriyim.”
Ünlü Firavun Seqenenre Tao II’nin nasıl öldüğü uzun süredir tartışılıyordu. Bilgisayarlı tomografi aracılığıyla yapılan incelemede firavunun alnında yaklaşık 6 cm’lik bir yara, kafatasında derin bir bıçak yarası ve sağ gözü üzerinde de kesik olmak üzere bir dizi ölümcül kafa yaralanmasını ortaya çıkardı.18 Şub 2021
Özelde ise Firavun’u, şöyle anlatıyor Kur’an; ‘….Nihayet (denizde) boğulma haline gelince (Firavun): Gerçekten İsrailoğullarının inandığı Tanrı’dan başka Tanrı olmadığına ben de iman ettim. Ben de Müslümanlardanım’ dedi.30 Kas 2018
Fakat Kızıldeniz’in Süveyş kısmında askerleri ile birlikte boğularak feci bir biçimde öldü. Bu olay Kuran-ı Kerim’in Bakara, Kasas, Taha, Şuara, Tahrim, Mü’min, Araf, Yunus, Zuhruf, Duhan, İsra, Saffat ile Ankebut surelerinde anlatılmaktadır.
Teoriler arasında “boğulan” Firavunun, VIII. Sobekhotep (MÖ. 1645-1629)3 Haz 2022
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…