Ebu Cendel oğulları örgütü, Orta Doğu’da faaliyet gösteren radikal bir terör örgütüdür. Örgüt, 2013 yılında IŞİD’e bağlı bir hücre olarak ortaya çıkmış ve kendini özellikle Suriye ve Irak’ta güçlü bir şekilde var etmiştir. Ebu Cendel oğulları örgütünün amacı, İslam devleti kurma hedefi etrafında dini ve politik bir ideolojiyi benimseyen radikal İslamcıları bir araya getirmektir.
Örgüt, terörizm ile çeşitli saldırılar düzenlemekte ve böylece dünya genelinde korku ve kaos yaratmaktadır. Özellikle Suriye’de hüküm süren iç savaş sırasında örgüt, kargaşadan faydalanarak güç kazanmış ve bölgede geniş bir toprak parçası kontrolü ele geçirmiştir. Bu bölgelerde yapılan saldırılar, sivillerin öldürülmesi, kitlesel infazlar ve kaçırılmalar gibi vahşi eylemlerle karakterizedir.
Ebu Cendel oğulları, örgütün lideri Ebu Cendel’in emri altında hareket etmektedir. Ebu Cendel, örgütün radikal ideolojisini savunan ve şiddet kullanan bir liderdir. Örgütün üyeleri, sıkı disiplin altında eğitimden geçmekte ve İslam’ın aşırı yorumunu benimseyerek örgütün ideolojisi doğrultusunda hareket etmektedir.
Uluslararası toplumun tepkisi ve askeri müdahaleler sonucunda, Ebu Cendel oğulları örgütü birçok zorlukla karşı karşıya kalmıştır. Ciddi maddi ve lojistik kaynaklarındaki azalmalar ve liderlerinin etkisiz hale getirilmesi, örgütün gücünü yavaşça azaltmaktadır. Bununla birlikte, örgüt hala varlığını sürdürmekte ve terör faaliyetlerine devam etmektedir. Bu nedenle, uluslararası toplumun bu tehditle mücadele etmek için ortak bir strateji ve dayanışma içinde olması büyük önem taşımaktadır.
Kullanıcılar şunları da aradı
Süheyl bin Amr (Arapça: سهيل بن عمرو) bir zamanlar Mekke eşrafından olan ve Mekke’nin Fethinden sonra Müslüman olmuş sahabelerden biridi. Esir alınmasına rağmen Muhammed Süheyl’in cezalandırılmasına engel çıkmış ve Hudeybiye Antlaşması’nın imzalandığı görüşmeye Süheyl müşriklerin temsilcisi olarak katılmış.
Kullanıcılar şunları da aradı
Din mensuplarının telafuz ettikleri şekli ile “yezidi“, “izîdî“ veya “ezdayî“, “êzdî“ terimleri Kürtçe’de “beni yaratan“, yani yaradan ve tanrı anlamına gelmektedir. Ezidilik bir bütünlüğe ve tek tanrıya inanır yani monoteist bir inançtır. Tanrıya, Ezidilikte “Xweda“ denir, kelime anlamı ise; “kendini yaratan“dır [1].13 Ağu 2014
602 veya 603 yılında Mekke’de doğdu. Ebû Süfyân ile Hind bint Utbe b. Rebîa’nın oğlu, Ümmü Habîbe bint Ebû Süfyân’dan dolayı Hz. Muhammed’in kayınbiraderidir.
Sıffin Savaşı; İslam halifesi Hz. Ali ile Suriye valisi Muaviye arasında gerçeklemiş olan bir savaştır. İslam tarihinin en önemli olaylarından bir tanesi olan ve yaklaşık 3 ay boyunca devam eden bu mücadelenin en büyük muharebesi ise miladi takvime göre 26 – 28 Temmuz 657 tarihinde yaşanmıştır.17 Oca 2023
Yezid, dört halife döneminin sona ermesiyle halife olan, tahta çıkmasıyla Emevi Devleti’nin de kurulmasını sağlayan Muaviye’nin oğludur. Halifeliğin saltanata dönüştürüldüğü bu dönemde, Muaviye ölmeden önce oğlu Yezid’i kendine vekil tayin ederek bunun örneğini gerçekleştirmiştir.10 Nis 2023
Kureyş kabilesinin reislerinden, sahâbî. Hz. Peygamber’in hanımı.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…