Anadoluya, Said Nursi hazretleri vasıtasıyla yayılmıştır. SAID NURSİ HAZRETLERİ – CEVŞEN Sabah 1 kez veya günde 3 kez okur. Sıkıntılarının bu duayla hafiflediğini söyler. Maddi ve manevi zehirlenmelerinde, bu dua ona yardım etmiştir.11 Şub 2022
Ahmed Ziyauddin Gümüşhânevî Mecmû’atu’l-Ahzâb adlı eserinde şunları söyler: «Cevşenü’l-Kebir ismindeki duâ Peygamber Efendimize, Uhud Harbi esnasında Cebrail tarafından getirilmiştir. Cebrail Muhammed’e: “Üzerindeki zırhı çıkar ve bu duâyı oku.
‘Üstad kendisi başta Yasin-i Şerif’ten başlayıp hatim duasına kadar olan bölümü her sabah okurdu. Sonra, Cevşen’i pazartesi günleri okur bitirirdi (Bazen iki defa okurdu). Salı günü Evrad-ı Kudsiye’yi okur, çarşamba günü Sekine, Tahmidiye ve Münacat-ı Veysel Karanî dualarını okurdu.30 Nis 2013
Allah’ın isimleri için kullanılan bir tabir. Nakşibendî-Hâlidî şeyhlerinden, âlim ve mutasavvıf.
Buna göre Allah Cevşen-i Kebîr’i dünyayı yaratmadan 50.000 yıl önce arşın direkleri üzerine yazmıştır. Bu duayı okuyan veya yazılı olarak üzerinde bulunduran kimse dünyada her türlü belâdan, âfet, hastalık, yangın ve soygundan korunduğu gibi Allah ile kendisi arasında perde kalmaz ve bütün istekleri yerine getirilir.
Sûrenin 9-26. âyetlerinde bildirildiğine göre, putperest bir kavmin içinde Allah’ın varlığına ve birliğine inanan birkaç genç bu inançlarını açıkça dile getirip putperestliğe karşı çıkmış, taşlanarak öldürülmekten veya zorla din değiştirmekten kurtulmak için mağaraya sığınmışlardır.
Her ne kadar Ashab-ı Kehf’in kimler olduğu ve hangi dönemde yaşadıkları net olarak ifade edilmese de Hz. Peygamber ile Hz. İsa (as) arasında yaşadıkları ve İsa (as)’ın dinine tabi olan kimseler oldukları anlaşılmaktadır.
Her ne kadar Ashab-ı Kehf’in kimler olduğu ve hangi dönemde yaşadıkları net olarak ifade edilmese de Hz. Peygamber ile Hz. İsa (as) arasında yaşadıkları ve İsa (as)’ın dinine tabi olan kimseler oldukları anlaşılmaktadır.
Medine yahudilerinin peygambere sorulmasını istedikleri ilk soru Ashâb-ı Kehf’le ilgilidir. Bu sebeple onların Hz. İsa’dan önce yaşadıkları ileri sürülmüştür. Nitekim Ebü’l- Hasan el-Maverdi bu gençlerin Hz.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…