Mâlik (Arapça: مالك), Arapça bir kelime olup “Mülk” kökünden türemiştir ve “bir mülke sahip olan” anlamını taşır. İslam inancında Mâlik cehennemin yöneticisi olan meleğin ismidir.
Bunlar Büyük Melek Mikail, Büyük Melek Rafael, Büyük Melek Cebrail ve Büyük Melek Uriel’dir. Bununla birlikte, bazı Anglikan kiliselerinde yedi büyük meleğin tasvir edildiği vitraylar görmek mümkündür. Bu tasvir edilen büyük melekler, Mikail, Cebrail, Rafael, Uriel, Yofiel, Kamael ve Sadkiel’dir.
İnsanları cehenneme sevkeden ve cehennemi yöneten meleklere verilen ad. Allah’ın emirlerine tam itaat eden iyi nitelikteki ruhanî varlıklara verilen ad. İnkârcıların ve günahkârların âhirette cezalandırılacakları yer.
Cennetin kapısında ve cennette görev yapan çok sayıda melekler vardır bu meleklerden en büyüğü Rıdvan’dır. Rıdvan İsmi ise: Rıza, rıza almak ve cennet kapısının bekçisi anlamına gelmektedir. Bu meleğin ismi dışında herhangi bir meleğin ismi ve görevi ile alakalı bir bilgi bulunmamaktadır.11 בנוב׳ 2021
Hazin: Cennet ve cehennemde bekçilik yapan melek. İlliyyûn melekleri: Allah’a çok yakın ve onun katında üstün mevkiye sahip olan meleklerdir. Muakkibe: İnsanları korumakla görevli meleklerdir. Hafaza: insanların önde ve arkasında bulunan ve onları koruyan meleklerdir.
Türküler bu şekilde halkın malı olurlar ve halkın her kesimine hitap eden sanatçılar tarafından albümlerde, konserlerde ve canlı performanslarda kullanılan yaygın bir müzik türüdür. Türküler çoğu kez, bir doğa olayı ya da bir kahramanlık karşısında doğar ve yayılırlar.
Fertleri veya toplumları ilgilendiren aşk, sevgi, kahramanlık, ayrılık, ölüm gibi kişisel olaylar; göç, savaş gibi toplumsal olaylar; sel, kıtlık, deprem gibi tabiat olayları, evrenin bütün özellik ve güzellikleri türkülerin kaynak ve konularını oluşturmaktadır.
Fertleri veya toplumları ilgilendiren aşk, sevgi, kahramanlık, ayrılık, ölüm gibi kişisel olaylar; göç, savaş gibi toplumsal olaylar; sel, kıtlık, deprem gibi tabiat olayları, evrenin bütün özellik ve güzellikleri türkülerin kaynak ve konularını oluşturmaktadır.
Geçmişimiz, geleceğimiz olan türküler bizi bize anlatır. Türkülerde gurbet vardır, hasretlik vardır, sevda vardır, haksızlıkların önüne set çekmek vardır. Türküler beye paşaya boyun eğmez. Kısacası türkülerde bütün yaşanmışlıklar vardır.
Türküler, Halk Edebiyatının sözlü geleneğinden doğan, ağızdan ağza yayılarak yaşatılan ve genellikle yaratıcısı bilinmeyen ezgilerdir. Türkülerde yer alan semboller; insan hayatını içeren duygu, düşünce ve konuları, tabiat olaylarıyla eşleştirmek için kullanılmıştır ve kaynağını yerli kültürümüzden almaktadır.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…