Abdest almak için camilerin yanına yapılan su tesisi.
Meselâ Arapça memşâ (meşyden) “yürünerek gidilen yer” anlamındadır ve Osmanlıca’da memşâhâne şeklinde kullanılmış, halk arasında ise memişhaneye dönüşmüştür.
Fıkıhta, abdeste tahâret-i suğrâ (küçük temizlik), gusle de tahâret-i kübrâ (büyük temizlik) denir.
“Kadınlar, camilerde abdest almak, namaz kılmak gibi temel dini ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri uygun şartlara dahi sahip değiller. Kadınlar için ayrılan bölümler; bodrum katlarda, izbe ve çoğunlukla temiz olmayan köşelerde, ayakkabılıkların arkasında veya caminin dışında olabiliyor.26 באפר׳ 2023
Abdesti olmayan ise gider şadırvana abdestini alır. İyi ama bu iş erkekler için geçerli. Camilerde, kadınların rahat bir şekilde abdest alabileceği şadırvan yok.
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…