Resûlullah’ın vefatından sonra Medine’de hiç ezan okumamıştı. O büyük Peygamber bu fâni dünyadan gittikten sonra ezan okuyamıyordu. Resûlullah’tan, “Bilâl, kalk ezan oku!” emrini almaya öylesine alışmıştı ki, ondan sonra ezan okumaya dayanamıyordu.
Bu sıralarda Abdullah bin Zeyd, gördüğü bir rüyayı Muhammed’e anlattı. Rüyasında ezanın bugünkü şeklini duymuştu. Bunun üzerine Muhammed, duyduğu ezanı Bilal’e öğretmesini ve bundan sonra namaz vakitlerinin ezanla duyrulacağını bildirdi. Böylece ilk ezan okuyan (müezzin) Bilal olmuştur.
Halef ile oğlunu esir almıştır.efendimizin müezzini Bilal b.Ebi Rebah o sırada savaş alanında din düşmanı olan ümeyye b.halefi arıyordu öldürmek için.ve onları gördü.esir edilmiş olarak ve diyordu:o. kurtulursa ben kurtulmayayım diye bağırıyordu ve sesi duyanlar gelip etraflarını cevirdiler ümeyye de orda öldürüldü.11 באוק׳ 2022
Muhammed’e ilk inananlardan birisi olan Bilal-i Habeşi, İslam ile tanışana kadar siyahi bir köle olarak türlü işkencelere maruz kaldı. Hz. Ebu Bekir vasıtası ile İslamiyet’i kabul eden Bilal-i Habeşi, hicretin 1. yılında Hz. Peygamber’in öğrettiği ezanı ilk okuyan kişi oldu.26 באפר׳ 2020
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…