Azamet kelimesi, Arapça kökenli bir isim olup, “ülkü, büyüklük, görkem” gibi anlamlara gelmektedir. Bu isim, genellikle erkek çocuklara verilen ve onların gelecekte büyük işler başaracaklarına inancı simgeleyen bir isimdir.
Azamet ismini taşıyan kişiler genellikle liderlik özellikleri taşıyan, karizmatik ve başarılı bireyler olarak tanımlanır. Azamet sahibi olan kişiler, insanlar üzerinde güçlü bir etkiye sahip olabilir ve başkalarına ilham verebilirler. Bu ismin taşıyıcısı, hedeflerine odaklanarak zorluklarla başa çıkmaya ve engelleri aşmaya çalışır. Kendine güveni yüksek olan Azametler, cesaretle hareket eder ve başarıya giden yolda kararlı bir şekilde ilerlerler.
Azamet isminin taşıyıcısı olan kişiler, genellikle liderlik pozisyonlarında başarı elde eder. Zekalarını ve yeteneklerini kullanarak büyük projeleri yönetebilme kabiliyetine sahiptirler. Aynı zamanda, insan ilişkilerinde başarılıdırlar ve etkileyici iletişim becerileriyle başkalarını etkilerler. Çevrelerinde saygı gören ve güvenilen bir kişi olarak bilinirler.
Azamet ismi, büyük ve etkileyici işler başaracak kişileri simgelerken, aynı zamanda sorumluluk ve liderlik anlamını da taşır. Bu ismi taşıyan bireyler genellikle kendilerine yüksek hedefler koyarak başarılı bir şekilde çalışırlar. Azamet, insanlara inanç ve motivasyon aşılayan bir isimdir ve taşıyıcısıyla birlikte geliştirdiği liderlik vasıflarıyla onları büyük başarılara yönlendirir.
Sonuç olarak, Azamet ismi büyüklük, görkem ve liderlik anlamlarını taşır. Bu ismi taşıyan bireylerin kendilerine güvenleri yüksektir ve büyük işler başarma istekleri vardır. Azamet, liderlik pozisyonlarında başarılı olacak yeteneklere sahip olan ve çevresindeki insanları etkileyen bir isimdir.
Azîmet, “ısrarla istemek, kastetmek, kesin karar vermek” mânalarına gelen azm kökünden türetilmiş bir isimdir. Hanefîler azm kökünü, ifade ettiği tekit ve kuvvetten dolayı yemin mânası taşıyan lafızlardan saymışlardır.
Zinet, kız bebek isimlerinden biridir ve anlamı da süs, bezek anlamlarına gelir. Kız bebek isimlerinden biri olan Zinet isminin rengi pembe, uğurlu sayısı da 3 sayısıdır.25 Eyl 2023
İnsanların karşılaştığı güçlük ve zaruret hali gibi ârızî durumlara bağlı olmaksızın konmuş şer’î hükümler için kullanılan fıkıh terimi. Bazı mazeretlerden dolayı aslî hükmün gereğine uymamayı meşrû hale getiren geçici hüküm.
İnsanların merak ettiği bir diğer soru ise azamet kuranda geçiyor mu sorusudur. Bu sözcük Kuran-ı Kerimde geçmemektedir.10 Nis 2023
Ya Rab, Ya Hayyü, Ya Kayyûm Ya Zel Celali vel- İkram * Allah’ım * Bize helâl rızık ver Eğer rızkımız semada ise onu indir * Eğer yerde ise onu çıkar, Uzakta ise onu yaklaştır, Yakın ise kolaylaştır. * Az ise çoğalt, Çok ise onu bereketlendir…10 May 2020
“Yâ Zül Celâli vel ikram” Namaz secdesi yapar gibi secdeye gidilir ve secdede 21 defa ” “Yâ Zül Celâli Vel ikram” Okunur. Okuma sonunda istediği şeyi açıkça Mevl’dan istenir de ve bu işleme her gün devam edilirse inşallah isteği yerine gelir.15 Mar 2022
Ya Malikel Mülk Zül Celali vel ikram. Ve lillâhi hazâinus semâvâti vel ard. Münafikun suresi (âyet 7) وَلِلَّهِ خَزَآئِنُ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلْأَرْضِ “Ey Mülkün tek sahibi ve Celal ile İkramcısı. Ve semaların ve arzın (göklerin ve yerin) hazineleri Allah’ındır.15 May 2023
Zül-Celal Vel İkram zikri kısmet açılması için, herkes tarafından sevilmek için, meslekte ilerlemek için, geçim sıkıntısı çekmemek için okunacak bir esmadır.25 Ağu 2023
2-) Rahman suresi 78. ayet تَبَارَكَ اسْمُ رَبِّكَ ذِي الْجَلَالِ وَالْإِكْرَامِ Okunuşu : Tebârakesmu rabbike zîl celâli vel ikrâm(ikrâmi). Anlamı : Celâl ve İkram Sahibi Rabbinin İsmi Mübarek’tir (Çok Yüce’dir).17 Haz 2018
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…