“Mutluluk dönemi, insanların en mutlu ve bahtiyar oldukları zaman” anlamına gelen asr-ı saâdet terimiyle, genel olarak Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamber olarak yaşadığı ve sonraki nesillere örnek olan dönem kastedilmektedir.
Efendimiz’in yaşadığı dönem “saadet asrı” olarak adlandırılmıştır. Dünyaya güneş gibi doğan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) kendi döneminde yaşayan sahabelere ve sonradan gelen insanlığa ilham kaynağı olmuştur.10 Nis 2023
Asr-ı Saadet – Vikipedi.
Hz. Peygamber’in yaşadığı devir hakkında kullanılan bir terim. Arapça asr (devir, zaman, çağ) ve saâdet (mutluluk, bahtiyarlık) kelimelerinden meydana gelen asr-ı saâdet terimi “mutluluk dönemi, insanların en bahtiyar oldukları çağ” mânasını taşımaktadır.
Asr-ı Saadet ya da Mutluluk Dönemi, İslam tarihinde Muhammed’in hayatta olduğu döneme denir.
Kayyum kelimesi, hukuki olarak ”Belli bir malın yönetilmesi yada belirli bir işin yapılması amacıyla görevlendirilen kişi” anlamına gelmektedir. Genellikle usulsüzlük yapılan şirketlere, özel kurumlara devletin tedbir amaçlı el koymasından sonra atadığı yöneticilere denmektedir.22 Kas 2023
Sözlükte “doğrulup ayakta durmak, devam ve sebat etmek, bir işin idaresini üzerine almak, gözetip korumak” anlamındaki kıyâm kökünden mübalağa ifade eden bir sıfat olup “her şeyin varlığı kendisine bağlı olan, kâinatı idare eden” demektir.
El-Kayyum; Allah’u Teala’nın zatı sıfatı olan esmadan bir tanesidir. Her şeyin varlığı kendisine bağlı olan güç; kainatı sevk ve idare eden tek ve mutlak güç anlamını içerir.25 Ağu 2023
Kayyum: Yarattıklarını koruyup idare eden ve işlerini düzenleyen olarak tanımlanabilir.28 Mar 2023
Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu…
Türk Ticaret Kanunu'na göre tanım. İktisadi faaliyeti nakdi sermayeden ziyade bedeni çalışmasına dayanan ve kazancı…
Sözlükte “çağırmak, istemek, yardım etmek” anlamlarına gelmektedir. İslâmî bir terim olarak “Allah'ın yüceliği karşısında kulun…
Beyyine Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 98. suresidir ve Medine döneminde indirilmiştir. Surenin ismi olan "Beyyine" kelimesi,…
İsmâil Hakkı Bursevî'nin (ö. 1137/1725) tasavvufî tefsiri.Ruhul Beyan Tefsiri Hangi yayınevi?Böylece Osmanlı Yayınları Tarafından Gül…
"Selam", Türkçede ve İslam kültüründe günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir selamlaşma ifadesidir. Kelimenin kökeni Arapça…